Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, muhalefetin saraya kuzu kuzu geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Her gördüğünü koyun ya da kuzu sanmaktadır. Anlaşılan odur ki Erdoğan kurt ile kuzuyu ayırt etmekten acizdir.” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir parti lideri gibi muhalefeti hedef alan açıklamalarına karşı yazılı değerlendirme yapan İsmet Büyükataman, Türkiye’nin tarihinde eşine rastlanmayan bir yolsuzluk örneğine AK Parti hükümetleri döneminde şahit olunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı’nın muhalefet tarafından haksız yere eleştirildiğini söyleyen Erdoğan’ın 'Yatıyorlar, kalkıyorlar işte bakıyorsun ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray… Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün.' ifadelerine dikkat çeken MHP’li Büyükataman, konuşmasında muhalefetin saraya kuzu kuzu geleceğini de söyleyen Erdoğan’ın her gördüğünü koyun ya da kuzu sandığını belirterek, “Anlaşılan odur ki Erdoğan kurt ile kuzuyu ayırt etmekten acizdir. 'Mademki unuttunuz Kürşad adlı çeriyi, hatırlatırız yine yağmur kokan geceyi’ dizeleri bizi anlatmaya yeterlidir.“ ifadelerin kullandı.

'KAÇAK VE KARANLIK SARAYA TRİLYONLARI SAVURAN, AYAKKABI KUTULARINA MİLYON DOLARLARI SAKLAYAN SOYGUN ŞEBEKESİ...'

Erdoğan’a bir genelleme yaparken ‘gayri Bozkurtlar’ demesini tavsiye eden Büyükataman, şöyle devam etti: “Kifayetsiz ve çirkin benzetmelerine bozkurtları karıştırmamasıdır. O ‘Kaçak Saray’ın her zerresinde bu milletin evlatlarının hakkı vardır. Bin 100 odalı sarayın bu ülkenin hangi ihtiyaçlarını karşılamak üzere inşa edildiğini bilmek hepimizin hakkıdır. ABD’de bile başkan ve ailesinin ‘Beyaz Ev’de kira dışındaki masrafları kendileri tarafından karşılanırken 'Kaçak Saray’da bu masrafların tamamı gariban milletimizin cebinden çıkmaktadır. Kaçak ve karanlık saraya trilyonları savuran, ayakkabı kutularına milyon dolarları saklayan soygun şebekesi, konu çiftçi olunca ‘Gözünüzü toprak doyursun’ diyecek kadar küçülmekte, seviyesizleşmektedir.”

Emeklilerin maaşının sarayın bin 100 odasına gömüldüğünü ifade eden Büyükataman, Erdoğan’a göre; muhalefetin bu sarayı eleştirmekte haksız olduğunu, garip gureba, fakir fukaranın hakkından zorla kesip saray yaptırmak ve bu sarayı ‘millete açıyorum’ derken komandolara teslim etmek ve etrafında kuş uçurtmamanın herhalde fıtrattan olduğunu dile getirdi.

"80 YILDA YAPILANLAR 13 YALDA HEBA EDİLDİ"

MHP’li Büyükataman, 80 yılda yapılanların 13 yılda heba edildiğini belirterek, “Bu millet yatacak kalkacak Erdoğan’ın kibri, müsrifliği, azgınca yaptığı harcamalar için mi çalışacaktır? Millet fakir ve bitap hâldeyken, işsizlik ve çaresizlik almış başını gidiyorken Cumhurbaşkanı olan zat, nasıl ve ne hakla katrilyonları kendi sefahati uğruna pervasızca kullanmaktadır? Türkiye ekonomik ve siyasi anlamda istila edilmiş, iflas sınırına dayanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İkinci bir Duyun-u Umumiye rezaleti yaşanmadan AKP gitmelidir.” diyen Büyükataman açıklamasını, “Eminiz ki, AKP’ye oy veren duyarlı, millî hassasiyetlere sahip muhterem vatandaşlarımız da olanlardan rahatsız olmuş ve mutlaka öfkelenmiştir. Artık milliyetçi-muhafazakârım, fakat AKP’ye oy veriyorum, vatanseverim ama AKP’yi destekliyorum, diyen kim varsa AKP’nin yıkım politikalarının farkına varmalı, milliyetçiliği ayaklar altına alan, Türk isminden rahatsız olanların ancak gayri millî olacağını görmelidir.” şeklinde tamamladı.