MHP 21. Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, AKP ile terör örgütü PKK'nın anlaştığını, genel seçimden sonra teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın affedilmesinin gündemde olduğunu iddia etti. MHP, Denizli kongrelerini Çivril ve Honaz ilçeleriyle tamamlandı. Dün Çivril’de iki adayın yarıştığı kongrede Bayram Gümüş, Honaz'da ise Sezgin Arıkan seçildi. Çivril Ziraat Odası Düğün Salonu'ndaki kongreye MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, eski milletvekilleri Erbeyin ve Ali Keskin, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ve diğer partililer katıldı.

‘NÜFUSUMUZUN YARIYA YAKINI YOKSULLUK TEHDİDİYLE MÜCADELE ETMEKTEDİR’

Kongrede konuşan İl Başkanı Ünal, Türkiye’nin mahkûm olduğu problem alanlarının, terörle sosyal ve ekonomik merkezli açmazlar olduğunu ifade etti. Ünal, “Milyonlarca insanımızın yakacak kömürü, yiyecek katığı, giyecek kazağı, dolacak kazanı yoktur. Her devirde işini gören, her döneme harfiyen uyan kaymak tabaka dışında, hayatından memnun olan da yoktur. Türkiye’de yoksulluk, bir üst faza geçmiş ve sefalet aşamasına sabitlenmiştir. Demokrasinin istikrarı ve ilerlemesi, elbette ekonominin istikrar ve refah boyutuyla doğru orantılıdır. Tarih bize sefaletle toplumsal sakinliğin, işsizlikle dirliğin sürekli ters düştüğünü göstermektedir. Biri yer, diğeri bakarken kıyametin kopacağı, genel kabul görmüş bir kaidedir. Yoksulluk, milletimizin sırtında bir kamburdur. Sefaletin kamçı sesi, milyonlarca haneden işitilmektedir. İşsizlik kasırgası, yetersiz beslenme, yetersiz gelir, yetersiz sosyal ve ekonomik imkanlar birliğimizi, sosyal düzenimizi kemirmektedir. Türkiye’yi rantiyeye, rüşvet ve yolsuzluk çiftliğine çevirenler, bugünkü karanlık ve yürek yaralayan ağır ekonomik tablonun yegane sorumlusudur.” dedi.

Eski milletvekili Erbeyin ise 7 Haziran 2015'teki genel seçimin çok önemli olduğunu vurguladı. Erbeyin, “AKP, Türkiye’yi ahlâki ve manevi bir çöküşe, bir çürümeye mahkûm etti. Güvenilir hiçbir değer, hiçbir kurum bırakmadılar. AKP iktidarı, bütün Türkiye’yi hukuksuzluk batağına, kaosa sürüklemiştir. 2002 yılında 59 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı, 2014 yılı itibariyle 156 bine yükselmiştir. 12 yılda, yüzde 264 artış olmuştur. Bu mu yeni Türkiye?” diye konuştu. HDP'nin seçime tek başına girme kararının altında birtakım oyunlar yattığını ileri süren Salih Erbeyin, “Bölücü parti, genel seçimlere parti olarak katılacağını ilan etti. PKK ile AKP anlaştı. Anlaşma şartları belli. Seçimden sonra Öcalan’ın affedilmesi, PKK’nın dağ kadrosunun bu affın içine dahil edilerek siyaset yapma alanlarının açılması. O bölgede özerk yapı kurularak, onların kendi yapısı haline dönüştürülmesi. Esas olan, üst tarafta egemenliğin paylaşılmasıdır. Bu süreç ister özerklikle ister özyönetimle başlasın, büyük bir ayrışmayla sonuçlanır. 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye verilecek her oy, Öcalan’ın affına verilecek oydur. 7 Haziran seçimleri, hem Türk milleti için hem de partimiz için karar anıdır. Bir milattır, önemli siyasi bir dönemeçtir, hesap günüdür." şeklinde konuştu.