Sözde Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili yeni belgeler açıklamak üzere Berlin’e giden MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, belgeleri açıklamayı planladıkları otel tarafından engellendi. Otel yetkilileri, toplantının ‘güvenlik’ gerekçesiyle yapılamayacağını açıkladı.
Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yeni belgeler açıklamak üzere Berlin’e giden MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Almanya yerel saati ile 17.00’de başlayacak programları, Hotel Wydhem Exelsior yetkilileri tarafından programa saatler kala engellendi. Otel yetkilileri, ‘güvenlik’ gerekçesiyle salonlarında bu toplantının yapılamayacağını açıkladı. Bunun üzerine heyet tarafından Ludwig-Erhard-Haus Bezirk Charlottenburg Oteli ile anlaşma yapıldı. MHP Genel Başkan Adayı Özdağ ile MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu ve beraberindeki heyet, aynı otelde konaklamayı planladı. Ancak toplantıya saatler kala otelden heyete şok etkisi yaratacak haber geldi. Otel yetkilileri, heyetin güvenlik gerekçesiyle otelde konaklamayacağını belirtti.
Almanya yerel saati ile 17.00’de yapılacak toplantıdan hemen önce içlerinde bomba imha uzmanlarının da olduğu çok sayıda Alman polisi toplantının yapılacağı otele geldi. Hınca hınç dolu salon boşaltıldı, polis köpekleri eşliğinde salonda bomba araması yapıldı. Özdağ ve Halaçoğlu iki saat gecikmeli olarak ancak saat 19.00’da izleyici alınmaya başlanan salona girdi ve açıklamalarına başladı.
Heyet yetkilileri, Ermeni lobisinin toplantıyı engellemeye yönelik çalışmalar yaptığını belirtti.