MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 1 Kasım seçimleri öncesinde Saray’ın ve AK Parti’nin Türk bayrağı üzerinden takiye yapmaya başladığını söyledi. Adan, “Bunların bayrak sevgisi 1 Kasım’a kadardır. Bunlar seçime kadar bayrağı baş tacı ederler. Sonra bayrakla işleri biter ve kendilerine başka bir sömürü aracı bulurlar” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “1 Kasım seçimleri öncesinde Saray’ın ve AKP’nin birliğimizin tartışmasız sembolü bayrağımız üzerinden, Türk bayrağı üzerinden takiyye yapmaya başladığını görmekteyiz. Her sıkıştığında milli ve manevi değerlerimizi sömüren bu anlayışın samimi olmadığı ortadadır. Seçimler yaklaşırken bayrağı aklına getirenlerin milli şuurlarından, samimiyetlerinden ve niyetlerinden şüphe ederiz.

Bugün güya teröre karşı kampanyalar, mitingler düzenleyenlerin cemaziyelevvellerini gayet iyi biliyoruz. Bugün bayrağımızdan medet umanların dün bayrağımızı yakanları hoş gördüklerini biliyoruz. Bugün seçim kapıya dayandığında bayrağı hatırlayanların dün okullarda andımızı ve devlet kurumlarında Türkiye Cumhuriyeti ibarelerini yasaklamak için nasıl gayret gösterdiklerini de biliyoruz.

‘BAYRAKLA İŞİ BİTİNCE BAŞKA SÖMÜRÜ ARACI BULURLAR’

Bunların bayrak sevgisi 1 Kasım’a kadardır. Bunlar seçime kadar bayrağı baş tacı ederler. Sonra bayrakla işleri biter ve kendilerine başka bir sömürü aracı bulurlar. Yağmurun yağdığı yere tarlasını çeken bu zihniyetin milli değerlerimizi sömürdüğü ortadadır. Onlar için önemli olan ne pahasına olursa olsun iktidarlarını korumaktır. Bunun için her şeyin içini boşaltır, her değeri vicdansızca sömürürler.

‘UNUTMADIK VE UNUTMAYACAĞIZ’

Unutmadık ve unutmayacağız… Dün ‘bayrağı ihtilaf konusu yapmayalım’ diyenler, bugün milletimizi bayraklı mitinglere davet etmektedirler. Dün sözde çözüm adı altında ülkemizin mayın tarlasına dönmesine göz yumanlar, bugün seçim kapıya dayanınca bayrağı hatırlamıştır. Dün şehir merkezlerinde bayrağımızın ayaklar altına alınmasını, yakılmasını seyredenler; bugün bayrak sevgisiyle dolup taşmaktadırlar.

‘TÜM BUNLAR MİLLETİMİZİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN ETMEKTEDİR’

Daha önce devletin parasıyla finanse edilip milleti ve devleti çözdürme görevi verilen akillere, bugün her nedense başka bir görev, başka bir misyon verilmiştir. Onlara ‘milletimizin kardeşliğini sömürdünüz, şimdi de birliğimizin sembolü bayrağımızı sömürün’ denmiştir. Tüm bunlar milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Milletimiz dünü de bugünü de yarını da gayet iyi bilmekte, değerlendirmektedir. 1 Kasım seçimleri, milli ve manevi değerlerimizi sömürenlerin cezalandırılacağı gün olacaktır.”