Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas İl Kongresi yapıldı. 2 adayın yarıştığı kongreye Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da katıldı. Mevcut İl Başkanı Serhat Albayrak ile Merkez İlçe eski Başkanı Ragıp Özkan’ın aday olduğu kongrede, her iki aday da birlik beraberlik mesajları verdi.

Belediye nikah salonunda yapılan 11. Genel Kurul'da konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Güneydoğu'da hakimiyetin eli kanlı terör örgütü unsurlarınca sağlandığını, bunu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da itiraf ettiğini öne sürdü. “Bugün Güneydoğu'da taşlar bağlanmış, güvenlik güçlerinin eli kolu bağlanmış ama maskeliler ortalığı yakıp yıkmaktadırlar.” diyen Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, şöyle devam etti:

“Burada her gün teröristlerle her gün kucak kucağa ve yanak yağa olacaksınız. Ama Fransa’da terörü telin mitingine katılacaksınız. Merak ediyorum birisi size sorsaydı; ‘Bütün dünyanın terör örgütü diye tanımladığı PKK ile kucak kucağa olup burada nasıl terörü telin ediyorsunuz’ deseydi ne cevap verecektiniz. Bu en ufak tabirle siyasi sahtekârlıktır, ikiyüzlülüktür, riyakârlıktır.”

ŞEFFAFLIK PAKETİ

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı şeffaflık paketine de değinen Sadir Durmaz, “Başbakan ‘Siyasetin finansmanı da dahil, yolsuzluklar ve hırsızlıklarla mücadele kapsamında TBMM’nin gündemine bir şeffaflık paketi getireceğiz’ dedi. Biz de sevindik. AK Parti artık doydu diye düşündük. Sevindik, Meclis'in gündemine böyle bir yasa teklifi geleceğini duyunca, bekliyoruz bir türlü gelmiyor. Sonunda anladık ki kaçak sarayın mukimi ‘Kardeşim sen ne yapıyorsun, biz bu durumda ilçe başkanı ve il başkanı bulamayız.’ diyor. İşte AK Parti’nin hırsızlıklarının ve yolsuzluklarının en önemli kanıtı budur.” şeklinde konuştu.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Durmaz, 3 haftadır Meclis'in gündemine İç Güvenlik Paketi gelecek denildiğini ancak her hafta ertelendiğini aktardı. Durmaz, “Zannediyorum önümüzdeki hafta getirmeye karar vermişler. Niçin erteliyorlar diye merak ettik. Önceki iki paket yolsuzluklarla alakalıydı. Ona kaçak sarayın mukimi karar verdi. Bu da sözüm ona terörle mücadele, sanki mücadele ettiler de ellerini tutan varmış gibi. Buna da engel olan İmralı’daki caniymiş, onu da öğrendik. İmralı’daki itiraz edince paket 2-3 hafta ertelenmek durumunda kaldı.” açıklamasını yaptı.

“İKTİDAR DİNİ İTİBARSIZLAŞTIRDI”

İktidar milletvekili ve bakanların Peygambere ve Kur’an’a hakaret ettiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, şunları söyledi:
“Bir fani için şu söylenenlere bakın; “Onun doğduğu şehir kutsaldır”, “Dokunmak ibadettir”, “Bizim için ikinci peygamberdir”, “Sayın Başbakanımızın sünnetine uygun olarak…”, “Hz. Muhammed (sav) Mekke’nin Fethi sonrası kibir yaptı, biz seçim kazandık ama kibir yapmadık”, bir vekil ben Hz. İbrahimim, kardeşim Hz. Muhammed’ dedi. Bir bakan “Her cuma kalkar Google’dan bir ayet sallarım Bakara Makara” dedi. Bir başkası biraz daha uçtu ve ‘Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan lider’ dedi.

Bütün bunlara muhatap olan kaçak ve karanlık sarayda ikamet eden şahıs, bir gün bunlara bir itirazda bulundu mu? Bana bunları söyleyemezsiniz, nübüvvet halkası son bulmuştur, Bunlar insanları şirke götürür’ dediğine şahit oldunuz mu? Diyanetin din adamlarının itirazlarını duydunuz mu? Onun için diyorum ki adına muhafazakâr denilen AK Parti döneminde erozyona uğratılan en önemli değerimiz din olmuştur. Yüce İslam dini bunların elinde itibarsızlaştırılmıştır.”

17 Aralık sonrası ülkede ahlakın ve adaletin sıfırlandığını öne süren MHP Genel Başkan Yardımcısı, “Sayın Cumhurbaşkanı 13 yıldır ülkeyi o yönetmiyormuş gibi, ‘adalet arıyorum’ diyor. Memlekette adalet mi bıraktınız? Sayın Cumhurbaşkanı oğlunuz Bilal’e talimat vererek evdeki paraları sıfırladığınız gün sadece paraları sıfırlamadınız. O gün bu ülkede ahlakı da adaleti de sıfırladınız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Papa ile görüştükten sonra Papa ayrılırken, ‘Sayın Cumhurbaşkanıyla aramızda hiçbir görüş ayrılığı yoktur’ dediğini anlatan Sadir Durmaz, “Ben de diyorum ki bir tarafınıza Papa’yı öbür tarafınıza Apo’yu, kucağınıza da Rıza Sarraf’ı alın ve bir aile fotoğrafı çektirin. Vatandaşa yırtık ayakkabı giydiren, ayakkabı kutularına milyon dolarları deste deste dizen bugünkü iktidar kadrolarını unutmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde, Merkez İlçe eski Başkanı Ragıp Özkan 310 oy alarak yeni il başkanı olurken, Serhat Albayrak ise 253 oy da kaldı.