Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, milletvekili aday listesinde kendisine yer bulamayan Meral Akşener için “Bir Nöbet değişimi. Dinlenirler, vakti gelince yeniden devreye girerler.” dedi. “Sayın Akşener 2007’de geldi. 2007’den önce de MHP vardı” diyen Öztürk, Tuğrul Türkeş’in AK Parti’den aday olması ile ilgilenmediklerini ifade ederek “Bizim gündemimizde böyle bir isim yok. Biz yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP’nin 1 Kasım erken genel seçim milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Öztürk, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğinin farkında olduklarını ifade etti. Öztürk, “Milleti adeta seçim yorgunluğu ile baş başa bıraktık ama yine de hayırlı bir neticeye ulaşacağımız kanaatini taşıyoruz.” ifadelerini kullandı. MHP’nin milletvekili aday listesinde yer verilmeyen Meral Akşener’in sorulması üzerine ise Öztürk, şunları söyledi: “Sadece Meral Hanım değil, birkaç tane arkadaşımız var. Her birbirinden kıymetli arkadaşlarımız. Bir Nöbet değişimi. Dinlenirler, vakti gelince yeniden devreye girerler. Çok fevkalade bir hadise olarak bakmıyoruz biz.”

TUĞRUL TÜRKEŞ BEY’İN DAVRANIŞINA BİZ ŞAŞIRMADIK

'Akşener’in aday yapılmaması hususunda şaşkınlığının dile getirildiğinin' hatırlatılması üzerine MHP’li Öztürk, “(Aday gösterilmemesinde) Hiçbir neden yok. Hiçbir özel neden yok. Sadece bir nöbet değişimi. Bütün arkadaşlarımızın başvurusu vardı. Tuğrul Türkeş hariç. Tuğrul Türkeş Bey’in davranışına da biz şaşırmadık. Herkesçe beklenen bir adımdı. O da esirgemedi, gösterdi.” dedi.

ŞAHISLARLA KAİM DEĞİLİZ

'Akşener’in aday gösterilmemesi durumunda bir oy kaybı yaşanıp yaşanmayacağı' sorusuna ise Öztürk, şu cevabı verdi: “Milliyetçi Hareket Partisi’nde hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerinde değildir. Hiç kimsenin kendisinde bir güç vehmine kapılmasına gerek yok. Partimiz bizler yokken de vardı, bizimle devam ediyor. Biz siyasetten çekildiğimizde de bu ilelebet devam edecek. Şahıslarla kaim değiliz arkadaşlar. Sayın Akşener 2007’de geldi. 2007’den önce de MHP vardı. 2015’den sonra da inşallah ilelebet devam edecek. Bizim açımızdan bu tip sorulara muhatap olmamıza da biz şaşırıyoruz. Gayet doğal. Siyasi hayatın içerisinde bunlar olağan şeyler. Diğer partilerde de var.”

BİZİM GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR İSİM YOK

'Tuğrul Türkeş’in AK Parti’den milletvekili adayı gösterilmesini nasıl değerlendiği' sorusu üzerine ise Öztürk “O kendi bileceği bir şey. Bizim gündemimizde böyle bir isim yok. Biz yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.