MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Paris, Bağdat, Şam kanarken; Brüksel’de terör örgütlerinin taltif edilip ilgi görmesi hiçbir şekilde izah edilemeyecek yüzsüzlük, işlenen cinayetlere fiilen yardım ve yataklıktır. Bugün Avrupa ülkeleri terör örgütleriyle ilişkilerini her yönüyle sorgulama mecburiyetindedir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yayımladı. “Terörizmin korkunç ve insanlığı dehşete düşüren acımasız eylem halkasına bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Fransa’nın Nice şehrinde milli gün kutlamaları sürerken teröristler ortaya çıkmış ve son dönemlerin en ağır saldırısını gerçekleştirmişlerdir” diyen Bahçeli, “Silah ve patlayıcı yüklü bir kamyonu kullanan saldırgan, Nice kent merkezinde toplanan kalabalığın arasına girerek önüne geleni katletmiş ve ezmiştir. İlk tespit ve açıklamalara göre 10’u çocuk olmak üzere 84 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 150 kişi de yaralanmıştır. Elbette terörün rengi, kimliği, ırkı, inancı, ahlakı, vicdanı ve vatanı yoktur. Terör artık küreselleşmiş, her ülke ve coğrafyayı tehdit eder bir hüviyet ve eylem kapasitesine bürünmüştür. Uluslararası toplumun terörizme karşı ikircikli tavrı, terör örgütleri arasında taraf tutan çelişkili ve tutarsız politikaları ters tepmiş, insanlığa kabus ve korku olarak dönmüştür” değerlendirmelerinde bulundu.
Bir süre önce, teröristbaşı Öcalan ve PKK’nın Suriye kolu PYD’ye mensup teröristlerin Avrupa Parlamentosu çatısı altında fotoğraflarının sergilenmesinin, batının terörizmle kurduğu bağı yeniden deşifre ettiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
“İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Paris, Bağdat, Şam kanarken; Brüksel’de terör örgütlerinin taltif edilip ilgi görmesi hiçbir şekilde izah edilemeyecek yüzsüzlük, işlenen cinayetlere fiilen yardım ve yataklıktır. Bugün Avrupa ülkeleri terör örgütleriyle ilişkilerini her yönüyle sorgulama mecburiyetindedir. Emperyalizmin üzerinde plan ve hesap yaptığı ülke veya coğrafyalarda terör örgütlerinin batılı ülkelerce desteklenip silahlandırılması en az cani teröristler kadar sefil ve vahşi bir durumdur. Her ülke terörle arasına kalın bir duvar çekmeli, mesafe koymalıdır. Kimin nerede durduğu, küresel terör saldırılarına karşı ne şekilde bir tutum takındığı dünyanın geleceğini de etkileyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Fransa’nın Nice şehrindeki terör saldırısından büyük bir üzüntü duymuştur. İnsanlık dışı bu hunhar olayı lanetliyor, Fransa devletine ve tüm Fransızlara taziyelerimizi iletiyor, yaralılara şifalar diliyorum.”