Bank Asya’ya yapılan hukuksuzluğu değerlendiren Kırıkkale MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, operasyonun mali ya da hukuki ihtiyaçlardan değil, siyasi amaçlar için gerçekleştirildiğini söyledi.

Baloğlu, “AKP iktidarı, bu girişimle banka müşterilerini tedirgin ederek, paniğe sevk etmeyi ve paralarını çekmek için bankaya hücum etmelerini sağlamayı, sonra da bankayı tamamıyla TMSF’ye devretmeyi planlıyor. Yüzde 18 ile en yüksek sermaye yeterlilik oranına sahip Bank Asya’nın mali dengesinin bozulması için mevduat sahiplerini korkutarak, paralarının çektirilmesi hedefleniyor. Bank Asya’ya el konulmasının Türkiye’de hiçbir girişimcinin, bankacı veya yatırımcının güvende olmadığını göstermektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalif gördüğü her kişi ve kurumu batıracak gücün kendisinde olduğunu bu operasyonla ortaya koymuş ve muhalif iş adamlarına güçlü bir gözdağı vermiştir.” dedi.

Yapılan operasyonun devlet eliyle banka batırma girişimi olduğunu ifade eden Baloğlu, "Olan biten bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Hukuksuz kararlara imza atanlar hesap vermek zorunda kalacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bank Asya’nın kapatılması için açıktan talimat vermekte ve bu talimatıyla da ekonomiye hançer sokmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğrudan Bank Asya'yı telaffuz ederek, BDDK’yı tehdit etmiş, Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder." diye konuştu.

Baloğlu, “AKP, devlet eliyle banka batırmak istemektedir. Bugüne kadar devlet eliyle bankalar kurtarılırdı, şimdi ise batırılmak isteniyor. Bank Asya meselesi ekonomi ve bankacılık sistemine dair olmaktan çıkmış, hükümet ve cumhurbaşkanınca siyasi bir cephe haline getirilmiştir. Oysa Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankalar konusunda tek yetkilinin ve açıklama makamının BDDK olduğunu vurgulamaktadır. Cumhurbaşkanı, BDDK’ya talimat verir ve tehdit eder gibi açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanı, Ali Babacan’ın Bank Asya ve BDDK konusundaki açıklamaları birbiriyle çatışmaktadır.” şeklinde konuştu.

Baloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kişisel hırslarıyla hareket etmektedir. Cumhurbaşkanının açıklamaları, AKP’nin Ekim 2005’te çıkardığı Bankacılık Kanunu’nun 74 ve 158. maddelerine göre suç ihtiva etmektedir. Cumhurbaşkanı kendi kişisel kini nedeniyle pire için yorgan yakmaktadır. Bunu yaparken de açıkça suç işlemektedir. Erdoğan bu açıklamalarıyla, on birlerce kişiyi mağdur etmekte ekonomiyi tehlikeye atmaktadır. Şu an itibariyle Bank Asya’dan parasını alamayan bir tek kişi bile yoktur. Cumhurbaşkanı Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder. Hükümet ve Cumhurbaşkanı, bir an önce bankacılık sistemine dair açıklamalarına ve girişimlerine son vermelidir. Bankacılık sisteminde oynanan oyunlar ülkemizi büyük bir krizin eşiğine getirmiştir. Bank Asya’nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasının, devlet ve Cumhurbaşkanı terörüdür. Ortada bir zulüm var. Bu zulme tavırsız kalınamaz. Ben buradan sesleniyorum. Bu bankayı batırınca elinize ne geçecek, yaptığınız yolsuzlukların üzeri kapanıp, temizlenip, aklamış mı olacaksınız? O bankada çalışan yüzlerce binlerce insan işsiz kalınca, evine ekmek götüremeyince mutlu mu olacaksınız. O çalışanların evlerinde çoluk çocukları olduğunu hiç aklınıza getirdiniz mi, el insaf. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere, AKP hükümetinin yapmış olduğu bu davranışlarını protesto ediyoruz ve kınıyoruz.”