MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, çözüm sürecine sivil toplum kuruluşlarının desteğini alabilmek için yola çıkan ‘Barış Treni’nin Kayseri’ye gelmesine tepki gösterdi. Ersoy, “Bölünme yolunu, şimdide Barış Treni adı altında yola çıkan ihanet treni ile döşemektedirler” dedi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Baki Ersoy, PKK ile AK Parti arasında büyük aşkın hızla devam ettiğini söyledi. AK Parti’nin ülkeyi dönülmez bir yola soktuğunu belirten Ersoy, Kayseri’ye gelen ‘Barış Treni’ne” tepki gösterdi. Trenin provokasyona neden olacağı için Emniyet Müdürlüğü’nden meydanda yapılacak programı iptal ettiğini söyledi.

İl Başkanı Ersoy, “Yaptıkları her organizasyonda, bu ülkenin gerçek sahipleri olan, bu ülkenin tapulu sahipleri olan ülkücüleri sokağa çekme oyununa gelmemek için bu gün sağduyulu tepkimizi ortaya koymak istedik. Her türlü provokasyona açık bu tren saçmalığı insanları sokağa dökebilir, üzücü istenmeyen hadiseler yaşatabilirdi. Bu endişelerimizi ve ihanet treninin programının uygulanmaması kararlılığımızı Emniyet Müdürümüze ilettik. Sayın Emniyet Müdürümüz, hassasiyetlerimizi dikkate alarak programın uygulanmasını iptal ettirdi. Kayserinin bu tip üzücü hadiselerle anılmaması adına uyguladığı bu kararından , bu sağ duyulu davranışından dolayı kendisine huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim. Bu alçak oyunun sahipleri bilsin ki; Burası Kayseri, burada bura da oyun bozulur” diye konuştu.

POLİSİN OLUŞTURDUĞU KORUMA ORDUSUYLA FİDAN DİKİLDİ

'Barışa Bak Platformu' tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili ziyaret edecek 'Barış Treni'ni, Kayseri Garı'nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın marşları eşliğinde karşıladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup, buradaki parka fidan dikti. Fidan dikimi sırasında grubu koruyan polislerin fazla olması ve adeta etten duvar örmeleri dikkat çekti. Barış Treni ile gelen grup, tepki alabilecekleri düşüncesiyle polisinde girişimiyle daha önce duyurdukları Cumhuriyet Meydanı’nda yapacakları açıklamayı Hilton Otel'de gerçekleştirdi.