MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Genel Başkan Devlet Bahçeli Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacağı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Atatürk Stadı’nda İzmirlilere seslenecek olmasını eleştirdi. Karataş, valilik ve emniyet müdürlüğünü muhtemel bir kargaşa çıkması konusunda uyardı.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Karataş, genel seçimde MHP olarak tam kadro çalışacaklarını, tek başına iktidarı tesis etme amacıyla yoğun bir çalışma sergileyeceklerini kaydetti. Genel Başkan Bahçeli'nin, önümüzdeki cumartesi günü saat 15.00’te İzmirlilere hitap edeceğini belirten Karataş, "Muhterem halkımıza gereken mesajları verecekler. MHP iktidarında neler yapılacağıyla ilgili bilgilendirme yapacaklar. Bu mitinge tüm halkımızı davet ediyorum. Kaygısı ve sevdası İzmir ve Türkiye olan, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili endişesi olan tüm hemşehrilerimizi Gündoğdu Meydanı’na bekliyorum. Genel başkanımız, gerek seçim beyannamesiyle ilgili gerekse İzmir ve Türkiye’nin her kesimine huzur ve refahın nasıl getirileceğiyle ilgili görüşlerini paylaşacak. İzmirli hemşehrilerimizin vereceği desteğe güvenimiz tam. Bizimle yürü İzmir, bizimle yürü Türkiye diyoruz. Ayrıca katılımla ilgili hedef koyulmaz. Hedefi İzmir halkı koyacak. 'Şu kadar katılım olacak' tahmini yapılmaz. Coşkulu ve heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz. Seçim müzikleri çalınacak. Bir konser ya da başka bir etkinlik olmayacak. Konser yapıp halkı daha büyük bir katılıma diğer siyasi partiler gidiyor ama MHP bunu yapmayacak. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Atatürk Stadı’nda olacağı duyumunu biz de aldık. Cumhurbaşkanı’nı İzmir’de tabelaya yazmayacaklar. Bunu futbolcu olduğu için söylüyorum. İzmir’in çok iyi futbolcuları olduğunu düşünüyorum. İzmir’in Metin Oktay’ı, Mustafa Denizli’si var. Her ne kadar toplu açılış dense de AKP’ye destek amaçlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın vali ve emniyet müdürünü uyarıyorum. Cumhurbaşkanı'nın buraya geleceği gün, MHP mitingi yapılacağı gün başka bir miting yapılmaz, çünkü o bir mitingdir. MHP’ye katılım yapacak hemşehrilerimizin İzmir’e gelişi esnasında, araçların girişi sırasında sıkıntı yaşarsak, ola ki kargaşa olursa bunun sorumlusunun mevcut vali ve emniyet müdürü olduğu kanaatindeyim." dedi.

MHP'nin 1999’dan beri aynı adayları gösterdiğini iddia eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da sert tepki gösteren İl Başkanı Karataş, "Yolsuzlukta ustalaşmış insan yetiştiremiyor. MHP, bölücübaşıyla masaya oturan insan yetiştiremiyor. Türkiye’yi etnik parçalara bölen, Türkiye’yi başkanlık sistemi adı altında eyaletlere bölen insan yetiştiremiyor. MHP bu manada insan yetiştiremiyor. MHP’de adam yetişiyor. MHP kapısından geri dönen, yönetim kadrolarına alınmayan, uygun bulunmayan bazı insanların da mevcut AKP’de hangi koltuklarda oturduklarını da Hamza Dağ araştırsın. AK Parti’nin aday listesinin, Davutoğlu’nun listesi olmadığı açıktır. Cumartesi günü miting yapacak Recep Tayyip Erdoğan’ın listesidir." diye konuştu.