MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen haftaki Balıkesir ziyareti sırasında, "Kardeşim, ne Kürt sorunu? Artık böyle bir şey yok. Kardeşim, neyin eksik senin? Ne istiyorsun? Allah aşkına, bizden farklı neyiniz var? Her şeye sahipsiniz." şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Atıcı, "Bu, kişilik sorunu gibi geliyor bize. Kişilik bozulması gibi geliyor." yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen pazar günkü Balıkesir programı sırasında yaptığı söz konusu açıklama tepkiyle karşılandı. Erdoğan'ın bu çıkışını çirkin olarak değerlendiren MHP İl Başkanı Atıcı, anket sonuçlarına göre AKP oylarındaki düşüşe bağladı. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset yaptığını söyleyen Atıcı, "Bir kere statüsünün ne olduğunu iyi görmemiz gerekiyor. Kendisi, bu ülkenin cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı demek, tarafsız demek. Kanunlar gereğince siyasi bir düşünce yapısı veya siyasi programın arkasında olma gibi bir lüksünün olmaması gerekiyor. Hukukumuzun getirdiği zorunluluklar bunlar. Maalesef şu anda o kişi siyaset yapmakta. Siyasetin artık son noktası, doruk noktası dediğimiz kısımdayız. Eğer Diyarbakır'a gidip de, 'Kürt sorunu var.', Balıkesir'e gelip, 'Kürt sorunu yok.' diyen bir kişi, bunun arkasında nasıl duracak? Biz de merak ediyoruz. Bu, kişilik sorunu gibi geliyor bize. Kişilik bozulması gibi geliyor." dedi. Vatandaşların artık neyin ne olduğunu anladığını ifade eden Atıcı, "Burada belli bir yerde iddia farklı. Balıkesir gibi Kuvay-i Milliye şehri gibi bir yerde böyle bir iddiada bulunması, artık siyasetin de çirkinleştiğini bize gösteriyor. Maalesef bu tarzın tutmayacağını, vatandaşımızın da 7 Haziran'da vereceği oylarla göstereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu söyleminin, seçim öncesi milliyetçi oylarına yönelik bir çıkış olduğu yorumları da değerlendiren Argun Atıcı, "Bu oyun bu sefer tutmaz, çünkü artık bizler de belli şeylerin değerlendirmesini yapıyoruz. Bu tarzın bir oyun olduğunu, kendi içimizde bazı tiplemeler vardı, biz onları dışarı kaydırdık. Yani MHP şu anda dimdik, birleşmiş, bütünleşmiş bir şekilde 7 Haziran'a hazırlığını yapıyor. Güçlü bir şekilde gelecek. Onlar bu oyunun tutacağını zannediyorlar ama tutmayacak, çünkü yapılan anket sonuçlarına göre AKP ciddi bir düşüşte. Biz de bunu gözlemliyoruz. MHP'nin yükselme eğiliminde olduğunu da görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı, siyasetin dışında bir kurum. Maalesef siyasetin içine girmiş durumda. Nedeni de gayet açık, çünkü AKP'nin düşüşte olduğunun farkındalar. Kendince toparlanmaya çalışıyor. Vatandaş bunun gereğini yapacak." diye konuştu.

Vatandaşların, Erdoğan'ın bu çıkışını "saçmalık" olarak değerlendirdiğini iddia eden MHP Balıkesir İl Başkanı Atıcı, şöyle devam etti: "Bu gayet açık. Şimdi camiden geliyorum. Vatandaşlar, 'Bu nasıl saçmalık?' diye yorum yapıyorlar. Gitsin Diyarbakır'da, Mardin'de ya da Tunceli'de söylesin bu cümleleri. Madem yaptıklarının arkasında durmak istiyorlar ama böyle bir şeyin olmadığı görüyoruz. Burada ayrı, öbür tarafta ayrı, böyle bir siyaset olmaz. Artık insanımız bazı şeyleri anlıyor ve görüyor. Şu anda, 'Kürt sorunu yoktur.' açıklamasını kendi siyasetleri açısından düşündüğümüzde doğru olmadığını değerlendiriyoruz."