Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, bozkurt işareti yapan saldırganların Ülkücü olmadığını söyledi.

Karataş, “Hiç kimse bizi kardeş kavgasının içerisine sokamaz. Türk milletine de uyarımız vardır. Bazı yerlerde şuursuz davranan, doğudan gelen araçlara veya Kürt kardeşlerimizin iş yerlerine saldırıp Türkiye’de kardeş kavgasına sebebiyet vermek isteyen ajanlardır, hainlerdir ve çakma bozkurtlardır.” dedi.

Son günlerde artan terörün ardından HDP binalarına ve medyaya yönelik saldırıların Ülkücülere mal edilmesi milliyetçi camiayı rahatsız ediyor. Hem MHP yetkilileri hem de Ülkü Ocakları başkanları, olaylar sırasında bozkurt işareti yapan saldırganların Ülkücü olmadığını, AKP'ye yakın Osmanlı Ocakları mensupları olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Hiç kimse bizi kardeş kavgasının içerisine sokamaz. Türk milletine de uyarımız vardır. Kürt ayrı bir değerlendirmedir, Kürt bizim kardeşimizdir terör bizim düşmanımızdır. PKK ayrı Kürt ayrıdır. PKK’ya Kürt ve Türk olarak hepimiz karşıyız. Lütfen bu ayrımın Türk milletinin yapması lazım. Bazı yerlerde şuursuz davranan, doğudan gelen araçlara veya Kürt kardeşlerimizin iş yerlerine saldırıp Türkiye’de kardeş kavgasına sebebiyet vermek isteyen ajanlardır, hainlerdir ve çakma bozkurtlardır.” açıklamasını yaptı.

‘MİLLİYETÇİ CAMİA SAĞDUYULU VE VAKUR DAVRANMALIDIR'

“Böyle provokasyonların hat safhaya ulaştığı süreçlerde Kürt ve Türk kavgasını başlatmak adına doğuda PKK eylemler yapıyor.” diyen Karataş, şöyle konuştu: “Her geçen gün eylemlerini artırıyor. Kahpece, kalleşçe pusu kurarak asker ve polisimizi şehit ediyor. Bu olaylar neticesinde de Türk toplumu büyük bir travma yaşıyor. Büyük bir öfke oluşuyor bunu dindirmek kolay değil. Ama bu terörü yok edecek güç silahlı kuvvetler ve emniyet güçleridir. Sivil güçlerle terör mücadelesi olmaz. Bu kardeş kavgasına dönüşür. Suçsuz, günahsız insanların kavgası Türkiye’yi bir iç savaşa götürür. Buna da müsaade etmeyecek en büyük güç milletimizdir. Bunların içerisinde de refleksleri en güçlü olan Ülkücü camiadır. Ülkücü camia Türkiye üzerinden oynanan oyunların farkında olduğu için önce kendi mensuplarına sağduyulu ve vakur davranmaları gerektiğini biliyor.”

‘HÜRRİYE’TE SALDIRIYI OSMANLI OCAKLARI YAPIYOR’

Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı çakma bozkurtların yaptığını vurgulayan Karataş, “Türkiye’de bugün bir senaryo yazılıyor. Onunda figüranlarını arıyorlar. Onu da milliyetçi, Ülkücü camia bulamadıkları için tüm Türk kamu oyununu yanlış yönlendirmek ve algı oluşturmak adına ‘çakma bozkurtlar’ üretiyorlar. Bunu da Osmanlı Ocakları önderliğinde yapıyorlar. HDP Genel Başkanı bu saldırıların Osmanlı Ocakları tarafından yapıldığını söylüyor. Bu ocakların kimin kurduğu araştırılması gerekir. Hürriyet gazetesi basılıyor Rabia işaretinin yanında çakma bozkurt işareti yapılıyor. Bu alçakça, onursuzca bir şeydir. Bir insan yapmış olduğu eylemi bir başkasının adına yıkmaz. Ne amaçla Hürriyet’in önüne gittiklerini tüm Türkiye biliyor. Milliyetçi camianın Hürriyet gazetesinin önüne Tayyip Erdoğan 400 milletvekili dedi demedi diye bu gazeteye saldıracak Ülkücü mü var bu ülkede? Bizi ne ilgilendirir. Yazan Hürriyet söyleyen Erdoğan biz bu olayın neresindeyiz de bu olayın tarafı gibi gidip gazete önünde eylem gerçekleştirelim. Bizim bir defa böyle bir eylem metodumuz yoktur. Biz legal, meşru cumhuriyet değerlerine inanmış bir hareketiz. Bizim Türkiye’de yaşanılan bu olayları engellemekten başka bir mücadelemiz olmaz. Milliyetçi camianın bu olaylara girmesi için kaşıyan tipler var. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.