MHP İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı olan işadamı Murat Koç, hükümetin uyguladığı politikaları eleştirerek, “Türkiye’de sadece iş dünyası değil, tüm milletimiz korku ve baskı altında.” dedi. Vatandaşların seve seve sandığa giderek değil, korkularından oy kullandığını iddia eden Koç, “İş dünyası korku ve baskı altında. Sadece iş dünyası değil, milletimizin tamamı korku ve baskı altında. Hangi insan gidip de seve seve oy veriyor? Korka korka oy veriyor. Herkes borçlandırıldı. Kredi kartlarıyla, çeşitli ihtiyaç kredileriyle, araç kredisi, konut kredisi vs. İnsanlarımız korktuklarından, aman bir de tehdit ediliyor, ‘Hükümet giderse kriz olur, şu olur’ baskısıyla insanları korkutarak oy alıyorlar.” dedi.

MHP adayı Koç, 30 yıldır İzmir’de siyaset yaptıklarını söyledi. İzmir’i sokak sokak tanıdığını aktaran Murat Koç, “Hangi ilçesinin, hangi mahallesinin problemlerinin ne olduğunu biliyorum. 30 yıllık süre içinde İzmir’in nasıl planlı bir vaziyette küçültüldüğünü biliyorum. İzmir’in fuarı elinden alındı. İzmir’in ihracat limanı elinden alındı. İzmir, sporda küme düşürüldü. İzmir, sanatta ve kültürde geriletildi. İzmir, ekonomik olarak küçültüldü.” diye konuştu.

İZMİR'LE İLGİLİ PROJELER

İzmir’in ihracat limanı olma özelliğini kaybettiğine değinen Koç, bir tarım şehri olduğunu belirterek, “Ege Bölgesi’nin tüm tarımsal ürünleri İzmir’e gelirdi. İzmir’in yan sanayileri tarafından, işte çırçır fabrikaları vardı, üzüm işletmeleri, incir işletmeleri. Bu işletmelerde bu mahsuller işlenirdi. Buradan da ihracat yapılırdı. Tarımının bitirilmesiyle bunların hepsi elinden gitti. İzmir halkı zengin halktı. Özellikle çiftçisi zengindi. Üretimi boldu. Ürettiğinin karşılığını alıyordu. Bilinçli olarak tarım geriletilince kendi mahsulümüzü değil de yurtdışından, İsrail’den temin edilen fidelerle, mahsullerle veya dış ülkelerden yapılan ithalatla gıda maddelerimizin tamamı dışarıdan ithal edilir hale geldi. Kendi topraklarımız boş bırakıldı. Türkiye’nin en zengin çiftçisi olan Ege Bölgesi halkı, yardımlarla yaşar hale geldi. Bütün bölgelerimizde neler yapılması gerektiğini, hepsini projelendirdim. Tek tek, ilçe ilçe bunları seçim beyannamemiz açıklandığı zaman dile getireceğim.” dedi.

'İZMİR KENT KİMLİĞİ YOK EDİLİYOR'

İzmir’in kent kimliğinin yok edildiğini söyleyen Murat Koç, sivil toplum kuruluşlarının, neyi temsil ettiklerini bilmediğini ileri sürdü. Koç, “İzmir’deki STK’ların tamamı İzmir’in esnafından, ticaret odası ticaret erbabından, sanayi odası sanayicisinden, diğer STK’lar temsil ettiği organlardan kopuk vaziyetteler. Neyi temsil ettiklerini bilmiyorlar. Sadece kendi kavgalarını yapıyorlar, İzmir ikinci plana bırakıldı. En önemlisi, kent bilincini oluşturacaksın. 8 Haziran’dan itibaren başlayacağım. Bunu şöyle dile getiriyorum, fincancı katırlarını ürküteceğiz. Mecburlar İzmir için biraraya gelmeye, İzmir için düşünmeye, İzmir için proje üretmeye. İzmir’de üniversiteler var. İzmir’le ilgili hiçbir düşünceleri yok. Şehrin yönlendirilmesinde, şehir için araştırma yapılmasında İzmir için çalışan üniversitesi yok. Üniversitelerin tamamına çağrıda bulunacağım.” dedi.