Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı 11. İl Olağan Kongresi Fuar Atlas Salonu’nda yapılıyor. Kongrede, mevcut başkan Necat Karataş ile Mustafa Kulaoğlu ve Hüsmen Kırkpınar aday olarak yarışıyor.

Fuar Atlas Salonu’nda yapılan kongrede 600 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, MHP'nin son olağan kongresinde genel başkanlığa aday olan Müsavat Dervişoğlu, eski il başkanları, eski milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Adayların salona girişinde büyük coşku yaşandı. İl Başkanı Necat Karataş, salona kucağında torunu 2 yaşındaki Ela ile geldi, partilileri selamladı. Adaylardan Hüsmen Kırkpınar ve Mustafa Kulaoğlu salonda yan yana oturdu.

Divan Başkanlığı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş oy birliğiyle seçildi. Kongrede konuşan Tuğrul Türkeş, "MHP'nin İzmir’deki iki milletvekilinden biri Oktay Vural. Partimizin Grup Başkanvekili. Diğer milletvekili Kenan Tanrıkulu ise partimizin genel başkan yardımcısı. İzmir’e verdiğimiz önem ortada. İzmir’i önümüzdeki dönem daha geniş kadroyla Meclis'te temsil etmeliyiz." diye konuştu.

Kongrede konuşan mevcut il başkanı ve il başkanlığı adayı Necat Karataş, ülkenin geldiği durumun son derece vahim olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yüzyılda emperyalistlerin ordularıyla yapamadığını bugün gaflet içinde bulunan AKP hükümeti yapmaktadır. Ülkemiz bölünme noktasında. İnsanlarımız tedirgin ve devletimiz tehdit altındadır. Buna dur diyebilecek yegâne hareket, yegâne siyasi parti ve yegâne irade Türk milliyetçileri ve Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Yani sizlersiniz ve sizlerin oluşturduğu yenilmez kadrolarıdır. Bugün artık Türkiye'nin makus talihini yenme vakti gelmiştir. 7 Haziran Genel Seçimleri Türk milletinin kurtuluş günüdür. Sizlerle birlikte bütün hazırlığımız Milliyetçi Hareket'in iktidarı ve İzmir’deki zaferimiz üzerinedir. Bu yolda hiçbir ülküdaşımızdan vazgeçmeden emin adımlarla birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz. Gönüllerimiz de kapılarımız da bu mukaddes yolda herkese açıktır." diyerek delegelerden oy istedi.

İl başkanlığı adaylarından Hüsmen Kırkpınar, amaçlarının MHP'yi iktidara taşımak olduğunu belirterek, "İzmir rüzgarını güçlendirmek istiyoruz. Türkiye zor günlerden geçmektedir. 13 yıldan beri iş başında bulunan AKP'nin oluşturduğu tahribat dayanılmaz noktaya gelmiştir. Haziran seçimleri Türkiye için var olma ve yok olma işaretidir." diye konuştu.

Diğer aday Mustafa Kulaoğlu ise birlik ve beraberliğe değindi. Delegelerden salonda el ele tutuşmasını isteyen Kulaoğlu, "MHP'yi iktidara taşımak için neler yapabiliriz, bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Her türlü iletişimi sağlayacağız. Biz büyük bir aileyiz. Necat Karataş benim yıllardır arkadaşım. Herkesi kucaklayacağız." dedi. Yapılan konuşmaların ardından delegelerin oy verme işlemi başladı.