Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Seçimlere doğru gidilirken anlaşılmıştır ki; AKP’nin ve Sayın Başbakan’ın tek derdi Saray’ı kurtarmaktan, ona taşeronluk yapmaktan ibarettir. Bizler hırsıza hırsız, haine hain demeye devam edeceğiz.” dedi.

Şehit haberleri ile her gün anaların ağladığını, şehit yakınları feryat ettiğini, milletin acısını yüreğine gömdüğüne belirten Adan, Güneydoğu’da devlet egemenliğinin teröristlere havale edildiğini vurguladı.

Gündeme dair yazılı değerlendirmede bulunan MHP’li Adan, şöyle devam etti: “Sayın Başbakan ise ‘terörün belini kırdık’ nutukları atıyor. Ne bel kırması sayın Başbakan, siz teröre can suyu oldunuz. Düne kadar terörün belini düzeltenler hangi yüzle şimdi bel kırmaktan bahsediyorlar?

Nasıl oluyor da güya belini kırdığınız teröristlerden korkup, onlara teslim olup sandık taşımaya başladınız? Bu nasıl bir çelişkidir? Madem terörü bitirdiniz, o halde neden sandıkları kaçırıyorsunuz? Açık olarak görülmüştür ki; bizleri Sivas’ın doğusuna gitmemekle itham edenler, şimdi Sivas’ın doğusunda güvenlik sağlayıp sandık kuramamaktadır. AKP iktidarı Sivas’ın doğusunda sandık kuramamakta, sandık güvenliği tesis edememekte; Sivas’ın batısında ise milliyetçi nutuklar atmaktadır. 7 Haziran’dan önce meydanları gezip çözüm sürecini anlatanlar, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar; 1 Kasım’a doğru giderken nedense can havliyle bayrak mitingleri yapmaya başlamışlardır. Tekraren iddia ediyoruz; bunların bayrak aşkı, millet aşkı 1 Kasım’a kadardır."

İNANDIRICILIKLARINI KAYBETMİŞLERDİR, MİLLİ VİCDANLARDA MAHKUM OLMUŞLARDIR

Celal Adan yıllarca sözde çözüm adına milleti aldatanların, PKK’ya yol verenlerin, birkaç bölücü oyu için memleketi yangın yerine çevirenlerin; istedikleri kadar nutuk atıp bağırsınlar artık tükendiklerine işaret ederek, “Artık inandırıcılıklarını kaybetmişlerdir, artık milli vicdanlarda mahkum olmuşlardır.” dedi.

“Öte yandan seçimlere doğru gidilirken anlaşılmıştır ki; AKP’nin ve Sayın Başbakan’ın tek derdi Saray’ı kurtarmaktan, ona taşeronluk yapmaktan ibarettir.” tespitinde bulunan Adan, “Sayın Başbakan diyor ki; ‘seçim kampanyalarında Cumhurbaşkanı’nı siyasi tartışmaların dışında tutalım’… Biz de diyoruz ki; eğer samimi isen aynı çağrıyı Saray’a da yap. Kendine güvenin varsa ve samimiysen, Cumhurbaşkanı’nı da siyasi tartışmaların dışında olmaya davet et. Ama biz biliyoruz ki; böyle bir çağrıyı yapmaya yetkin de, gücün de, cesaretin de yok.” görünüşü belirtti.

BÜTÜN ALGI OPERASYONLARINA, BÜTÜN MANİPÜLASYONLARA RAĞMEN…

Adan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Artık söyleyecek sözü olmayan, anlatacak hikayesi kalmayan AKP iktidarı, hedef olarak Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçmiştir. AKP adayları umutsuz biçimde milletimize yalan söylemekte, koalisyon görüşmeleri hakkında hikayeler yazmakta ve adeta aba altından sopa göstermektedirler. Fakat tüm bunlar beyhude çırpınışlardır. Bütün algı operasyonlarına, bütün manipülasyonlara rağmen her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Bizler hırsıza hırsız, haine hain demeye devam edeceğiz."