MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı.

CNN Türk'te 360 Derece programına konuk olan Adan, Erdoğan'ın Anayasa çerçevesindeki yetkilerine dönmeden Türkiye'yi tahrip edeceğini söyledi. “Artık Cumhurbaşkanı ortaya çıkıp 'şu banka kapanmalı, şu gazeteci gitmeli, şu yok olmalı, yarın bunları tutuklarız' diyen, başkanlık sisteminde zor rastlanan iradesini geri almalı.” diyen Adan, Erdoğan için, "Çekilsin otursun Allah aşkına, yeter artık" ifadelerini kullandı.

Adan, yayında şunları söyledi:

NEYİ YAPABİLECEĞİNİ KESTİRMEK ZOR

Cumhurbaşkanı'nın ne yapacağı belli değil. Karşımızdaki profilin neyi yapabileceğini kestirmek zor. Koalisyonu kuracak olanlar siyasi partiler, siyasi partilerin genel başkanları. Şu anda Cumhurbaşkanı'nın 'koalisyon nasıl kurulur, nasıl yaparız' diye bir gayretin içine girmesi bile Türkiye'nin normalleşmesine itiraz eden bir karakteri ön plana çıkarıyor. Bunlar yanlış şeyler.

ERDOĞAN, AKLINI BAŞINA ALMALI

Cumhurbaşkanı aklını başına toplamalı. Türk devletinin itibarını sarsan, Türk demokrasisine zarar veren tutumlardan vazgeçmeli. Artık Cumhurbaşkanı ortaya çıkıp 'şu banka kapanmalı, şu gazeteci gitmeli, şu yok olmalı, yarın bunları tutuklarız' diyen, başkanlık sisteminde zor rastlanan iradesini geri almalı. Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkaran tutumundan vazgeçmeli. Bu normalleşmeden Türkiye'de hiçbir şey olmaz.

CUMHURBAŞKANI'NIN YAPTIĞI ŞEY UTANÇ VERİCİ DEĞİL Mİ?

Cumhurbaşkanı kendi yetkilerine, Anayasa'nın çerçevesindeki yetkilerine dönmeden Türkiye'yi tahrip eder. Bu tahribata müsaade etmeyiz. Cumhurbaşkanı bugün oturduğu yerde bir milletvekilinin itirazıyla karşılaşıp kalkıp bir başka yerde görüşmesi bile utanç verici bir olay değil mi?

ÇEKİLSİN, OTURSUN ALLAH AŞKINA, YETER

Türk devletini temsil eden bir Cumhurbaşkanı, Ağrı'da Erzurum'da Türkiye'nin bir sürü yerinde meydanlara çıkıp CHP'yi MHP'yi sivil toplum örgütlerini, gazetecileri, basını tehdit eden bir cumhurbaşkanı çekilsin otursun Allah aşkına. Yeter Yani. Türkiye kimsenin babasının çiftliği değil. Türkiye Cumhurbaşkanın da çiftliği değil.

DEVLETİN BAŞI, ADALETSİZLİĞE ÖNCÜLÜK YAPABİLİR Mİ?

Kendi çoluğu için, çocuğu için, torunları için… Milleti devlet ayakta tutar. Devleti adalet ayakta tutar. Adaletsizliğe, devletin başkanı nasıl öncülük yapabilir?