MHP Milletvekili Erkan Akçay, Manisa’da esnafın prim borcunun 12 yılda 4 kat arttığını söyledi. Manisalı esnafın 2002’de 1,2 milyar TL olan prim borcunun, 2014’te 4,5 milyar TL’ye yükseldiğini kaydetti. Esnaf ve zanaatkârların, ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen kesim olduğunu belirten Akçay, özellikle SGK prim borçlarını ödemekte zorlanır hale geldiğini ifade etti.

Milletvekili Akçay, “Ülkemizdeki işyerlerinin yüzde 99’u, esnaf ve küçük işletmelerinden oluşmaktadır. Esnaf ve sanatkârlar, ülkemizin ve Manisamız'ın toplumsal yapısının temel direğidir. Esnaf ve sanatkârlar, ekonomik sıkıntılar içerisinde ayakta kalma mücadelesi vermektedir. AKP döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın sorunları katlanarak artmıştır. Örneğin Manisa’daki esnaf ve sanatkârlarımızın SGK prim borcu, AKP döneminde 4 kat artmıştır. Yine prim borcu olan esnaf ve sanatkârlarımızın sayısı, son 6 yılda 103 bin 878 kişi artmıştır. Esnaf ve sanatkârlarımız, borçlarını dahi ödeyemez duruma gelmiştir. Bu tablonun sorumlusu, hiç şüphesiz ki AKP’nin esnaf ve sanatkârlarımızı görmezden gelen ekonomi politikalarıdır.” dedi.

MHP olarak ayakkabı kutularındaki paraları değil, esnaf ve zanaatkârların sıkıntılarını sıfırlayacaklarını söyleyen Akçay, AK Parti’nin ekonomi politikalarının sadece ayakkabı kutularındaki ve evlerdeki kasalardaki paraları sıfırlama ve yandaş sermayeyi güçlendirme üzerine şekillendiğini iddia etti. Akçay, “Esnaf ve sanatkârlarımız düzlüğe çıkmadan Türkiye ekonomisinde büyüme olmaz, zenginleşme, refah ve bolluk olmaz. Esnaf ve sanatkârın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlayacağız, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçeceğiz. Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkârlara, o işyerindeki faaliyetleriyle ilgili olarak beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getireceğiz. Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârın, kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısını beş yıl süreyle karşılayacağız. Esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde, asgari geçim indirimi uygulamasını başlatacağız. Esnafımızın hakkını savunmak, perişanlığını bitirmek için hazırlıklarımız tamamlanmıştır, bundan sonrası uygulama vaktidir. 7 Haziran’da tek başına iktidarımızla birlikte uygulama dönemi başlayacaktır.” şeklinde konuştu.