Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ziyaret ettiği MHP Soma İlçe Teşkilatı'nda genel seçimi değerlendirdi. Akçay, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edilen, 'Parlamenter sistemi bekleme odasına aldık' sözü geçersiz hale gelmiştir." dedi.

Parlamenter sistemin bekleme odasından çıktığını söyleyen Akçay, "Ülkeye diktatör olma hevesine kapılan Erdoğan, bekleme odasına alınmıştır. Seçimin sonucu bu şekildedir. Türkiye'deki demokrasi bir uçurumdan dönmüştür. Türkiye'de kurumlar ve kuruluşlar işler hale gelmiştir. Türkiye'nin şahsi yönetilemeyeceği ortaya çıkmıştır. Seçmen burada 'one minute' demiştir. Bunların birisi hükümete, diğeri de Erdoğandır. Hükmet burada mor kart görmüştür. Seçim sonuçlarına saygı duyuyoruz, şapka çıkarıyoruz. Kimsenin ülkemizi babasının çiftliği gibi yönetemeyeceğini bir kez daha görmüştür. Üstüne vazife olmadığı halde, kurum ve kural itibariyle hiçbir yetkisi sıfatı olmadığı halde kimden talep geldiği meçhul görüşme gerçekleştirilmiştir. Deniz Baykal ile Erdoğan arasında ne görüşülmüştür? Buna niye gerek görmüştür? En yaşlı üye olarak TBMM açılışı yapacak, bunun Cumhurbaşkanı'yla görüşülecek bir şeyi yok. O zaman kurulacak hükümet senaryoları mı görüşüldü? İki arkadaş olarak tavla oynamak için çağırdıysalar buna ihtirazımız yok ancak ülkenin kaderini dizayn etmeye çalışıyorlarsa buna da one minute diyoruz. Buna haklarının ve yetkilerinin olmadığını söylüyoruz. Partisinin haberinin olmasının neyi ifade eder? Başbakan Davutoğlu mudur yoksa CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mudur? Anlaşılıyor ki bazı odaklar, bazı oluşumlar içerisindedir. Parlamenter sistem hakim olmuştur. Dediğim dedik, çaldığım düdük sistemi bitmiştir. Artık, 'istediğimiz yasayı çıkarırız, toplumu dinlemeyiz' şekli bitmiştir. Burada görünen, halkımız bir kez daha demokrasiye sahip çıkmıştır. Artık Türkiye'yi iyi yönetecek hükümet oluşturmaktır. Bundan sonraki günlerde Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı gibi hareket edecektir. MHP dimdik ayaktadır ve oyunu en fazla arttıran partiyiz. AKP'de oy düşüşü olmuştur, CHP'de bu durum ise yerinde saymıştır. Oy artışı yoktur, hattâ düşüş vardır." dedi.

'MADEN İŞÇİLERİNE ÇOCUK AVUTUR GİBİ PARALAR VERDİLER'

Türkiye'ye iktidarın acımasızlığının çöktüğünü öne süren MHP Milletvekili Akçay, "Biz Soma için gerekli çalışmaları yapacağız, alternatif iş alanları ortaya çıkaracağız. Özellikle madencilik politikasını daha iyi geliştireceğiz. Seçim öncesi bir parmak bal çalarcasına madenci işçilerine verilen tazminatları görünce resmen dalga geçiyorlar. İşten çıkarılan madenci işçilerimizden 20 bin, 30 bin alacağı olanlara 500 lira, 600 lira çocuk avutur gibi para vererek tehdit ediyorlar. Biz bundan sonra da bu işçilerin alacaklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.