MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, torba kanunların yolsuzluk ve usulsüzlüklerin kılıfı haline getirildiğini söyledi. Türkiye’yi şirket gibi yönetmek isteyenlerin, aslında keyfi ve şahsi bir yönetim arzularını topluma beyan ettiğini öne süren Akçay, “Ama sadece kâra ortak bir şirket yönetim anlayışı, zararla hiç alakaları da yok ancak bu düzenlemelerden ve uygulamalardan, pek çok kamu zararı da meydana gelmektedir.” dedi.

Torba kanun düzenlemelerinin, AKP'nin yolsuzluk ve usulsüzlüklerinin, hukuk dışı ve hattâ suç teşkil eden faaliyetlerinin adeta bir yasal kılıfı haline getirildiğini söyleyen Akçay, “Hukuk dışı eylem ve faaliyetler, torba kanunlarla yasal çerçevede meşruiyet içerisine alınmak istenmektedir. Torba kanun, toplumsal ihtiyaçtan ziyade büyük ölçüde bireysel ve siyasi çıkarları hedef alan düzenlemeleri içermektedir. Bu haliyle kanun teklifi, hükümet iradesinden ziyade hükümet dışında ve hükümet üzerinde bazı vesayet odaklarının iradesini ve inisiyatifini yansıtmaktadır. Bu kanunda Anayasa yok, hukuk düzeni yok, vatandaşlarımızın beklenti ve talepleri hemen hemen hiç yok. Bunun yerine bazı yandaş sivil toplum kuruluşlarına çıkar sağlayan maddeler, parti uleması, parti üniversitesi haline getirilen üniversite düzenlemeleri var, yandaş kollama var, rant var, çıkar var ancak hak yok, hukuk yok. Bu kanunda çiftçi yok, emekli yok, esnaf yok, işçi memur yok, garip gureba hiç yok.” dedi.

'SOMA’DA İŞTEN ÇIKARILAN MADENCİLER İÇİN SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN HİÇBİR DÜZENLEME YAPILMADI'

MHP Milletvekili Akçay, 10 Şubat 2015’te Somalı maden işçilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) önünde hak mücadelesi vermek için dile getirdikleri sıkıntılarına ilişkin, tazminat taleplerine ilişkin hükümet söz vermesine rağmen hiçbir düzenlemenin ufukta görülmediğini de söyledi. Meclis’in, genel seçim sebebiyle kapanmak üzere 5 Nisan 2015'te çalışmalarına ara vereceğini hatırlatan Akçay, “Ancak 1 Aralık 2014 tarihinde Soma'da 2 bin 831 maden işçisi, cep telefonu mesajlarıyla işten atıldı. O tarihten bu yana 106 gün geçti fakat işçilerimiz, tazminatlarını hala alamadılar. AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da buna ilişkin çalışmaların yapılacağını ve bir neticeye ulaşılacağını ifade etmesine rağmen henüz işçilerin tazminatlarını alabilmelerine ilişkin bir niyet dahi ortada göremiyoruz. Oysa torba kanun tekliflerinin görüşmeleri sırasında, bütün grupların mutabakatıyla bu çok kısa süre içerisinde yapılabilir.” şeklinde konuştu. Erkan Akçay, hükümetin madencileri açlığa mahkum ettiğini, işsiz kalmalarına göz yumduğunu, işçilerin aç ve açıkta olduğunu, Soma sokaklarında gece gündüz eylem halinde olduklarını da iddia etti.