MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevi, yetkisi ve sorumluluğu olmadığı konularda yaptığı açıklamalarla ülkeye zarar verdiğini belirterek, "Sorumsuz açıklamaların neması yandaşa, faturası ise geçim derdine düşen vatandaşa çıkmaktadır." dedi.

Koray Aydın yazılı açıklamasında, Anayasa'da yazılı görevlerin virgülüne dokunulmadığı halde, sırf seçilme şekline bağlı olarak durumdan vazife çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevi, yetkisi ve sorumluluğu dışında davranmasına ve konuşmalarına tepki gösterdi.

“DOLAR LOBİSİ” KİME HİZMET EDİYOR; BU MİLLET İYİ BİLİYOR

MHP’li Aydın ‘Dolar lobisinin kime hizmet ettiğini, milletin gayet iyi bildiğine işaret ederek, bunları şöyle sıraladı:
“Dolar artışından nemalananlar, sabaha kadar kamyon kamyon taşıdıkları halde, evlerindeki Milyar dolarları bir türlü sıfırlayamayanlardır.
Dolar artışından nemalananlar, evlerinde sıra sıra para kasaları olanlar ve kasalarının içi dolarla dolup taşanlardır.
Dolar artışından nemalananlar, ayakkabı kutularında, çikolata kutularında, elbise kılıflarında dolar istifleyenlerdir.
Dolar artışından nemalananlar, kurdukları haram havuzlarını dolarlarla dolduranlar, yer altı ve yerüstü zenginliklerimizi ve hazineyi yağmalayanlar ve bu yağmadan pay alanlardır.”

"DOLAR LOBİSİ FAİZ LOBİSİNİN İKİZ KARDEŞİDİR"

Dolardaki değer artışının, iğneden ipliğe her kaleme yansıdığını, zaten çoğu dolara bağlı olan benzine, doğalgaza, ara mallarına, ulaşıma zam üstüne zam yapıldığını, olanın geçim derdindeki vatandaşa olduğunu kaydeden MHP’li Aydın, “Şurası açık seçik ortaya çıkmıştır ki, Dolar Lobisi, Faiz Lobisi’nin ikiz kardeşidir ve sahnelenen oyun ‘Cambaza Bak’ piyesidir. Bu piyesin senaryosunu yazıp oynayanlar ve sorumsuz açıklamalarıyla istikrarı bozanlar, ülke kaybederken kazananlardır.” dedi
Koray Aydın, son 15 günde 1 milyar Doları olanın, 100 milyon dolardan fazla para kazandığını hatırlatarak, dolar zenginlerinin bayram ettiğini, Türkiye’nin ise kaybettiğini vurguladı.