Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili ve milletvekili birinci sıra adayı Kamil Aydın, siyasi iktidarın geçmişte üst düzey yargı mensuplarını feda ettiğini belirterek, hükümetin hukuksuz işlerine ortak olan bürokratların da aynı şekilde feda edileceği uyarısında bulundu.

MHP Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada bürokrat ve belediye başkanlarına hukuk ve yasalara uygun davranmaları çağrısında bulundu. Aydın, devlette devamlılığın esas olduğunu dile getirerek, bürokratların siyasi iktidarlar yerine halka ve devlete hizmet etmelerinin gerekliğine işaret etti. Toplumun kutuplaşmasının devlete ve millete zarar vereceğine dikkat çeken Aydın, şunları söyledi: "Devlette süreklilik esastır düsturu, siyasiler ve onların oluşturduğu iktidarların değişmesine rağmen halka hizmet etmenin asıl olması anlamına gelir. Fakat bugün geldiğimiz nokta itibariyle güzel ülkemizin siyasi, ekonomik ve coğrafi anlamda kutuplaştırılması böyle bir düsturun parti ve partiliye hizmete dönüşmesinin açık bir ifadesidir. Cumhurun tümünü kucaklaması gereken cumhurbaşkanı dahi 'biz ve 'siz' kavramlarını kullanarak bu kutuplaşmaya katkıda bulunduğu bir ülkede bugün terör ve kargaşa öncekinden daha etkin varlığını hissettirmektedir.

Düne kadar devletin al-i menfaatlerini gözeterek hizmet eden vali, kaymakam ve kolluk kuvvet bürokrasisinin bazılarının AKP iktidarı döneminde şifahi veya sözlü talimatlarla faaliyette bulundukları anlaşılmaktadır. Bunu devletin en üst kademesindeki yetkililerden öğrenmiş bulunmaktayız. Hukukun üstünlüğü ilkesi ve adalet anlayışının siyasetin emrine sunulduğu böyle bir ortamda ülkemizin birliği ve bekası yıpratılarak terör yeniden hortlatılmış ve yüzlerce ocağa ateş düşmüştür. Dün askeri ve siyasi vesayetten ülkeyi kurtardığını iddia ederek gerekli emir ve talimatları biz verdik diyenler bugün sorumluluktan kaçarak şifahi talimatlarla yönlendirdikleri bürokratları suçlamaktadırlar. Dolayısıyla, geçmişte yargı faaliyetlerini siyasetin emri ile gerçekleştiren üst düzey yargı mensuplarının feda edildiği gibi yarın aynı şey söz konusu bürokratlar için yapılacaktır. Biran önce bu bürokratların anayasadan aldıkları görev, sorumluluk ve yetkilerinin dışına çıkmamaları konusunda hassas davranmaları gerekir. Yani şehir protokol kurallarını dahi siyasi iradeye yaranma adına alt üst eden valiler bu davranışlarından dolayı kendilerini yargı önünde bulabilirler."

MHP Milletvekili Kamil Aydın, belediye başkanlarına da görevlerini adil şekilde yapmaları çağrısında bulunarak, şu uyarılarda bulundu: "Bugünlerde yerel yönetim ve yöneticilerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir. 7 Haziran seçimleri öncesinde yaptıklarından vazgeçerek şehrin emini olması gereken belediye başkanları siyasallaşmamalıdırlar. Çünkü yerel yöneticilerin inşaat sezonunun çok kısa olduğu Erzurum’umuzda yapılması elzem işleri bir tarafa bırakıp siyasi adayların peşine takılarak propagandaya katılmaları anayasaya ve yasalara aykırıdır. Belediyenin her bir çalışanı ve imkânı siyasetin değil hemşerilerimizin hizmetine verilmelidir. Bir gün yerel yöneticilerin de bürokratlar gibi ortada bırakılacağının farkındayız. Bu anlamda onları uyarıyoruz."