MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 7 Haziran seçimlerinde milletin uzlaşma istediği, MHP’ye de ‘iktidara hazır ol’ mesajı verdiğini belirtti. Aydın, 7 Haziran’da iflas eden bir başka söylemin ise ötekileştirme, kamplaştırma, kutuplaştırma ve ayrıştırma siyaseti olduğunun altını çizdi.

Aydın, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nin geçici sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, katılımın yüzde 83,92 oranında gerçekleştiği seçimlerde Türk milletinin, bütün siyasi partilere uzlaşma çağrısı yaptığı, MHP’ye de iktidara hazır ol mesajı verdiğini kaydetti. MHP’nin 7 milyon 519 bin 103 oy aldığı ve ülke genelinde yüzde 16,29 oy oranına eriştiğini hatırlatan Aydın, şu ifadeleri kullandı: “MHP, 2011 seçimlere göre oylarını sayı olarak 1 milyon 933 bin 590, oran olarak da yüzde 25,3 artırarak ülke genelinde yüzde 16,29’a yükseltmiştir. AKP, 2 milyon 534 bin civarında oy kaybetmiş, 2011’de aldığı yüzde 49,98’den, 7 Haziran’da yüzde 40,87’ye gerilemiştir. Sözde çözüm süreciyle tırmanışa geçen HDP, oylarını önemli ölçüde artırarak, 80 milletvekili ile parlamentoya girmiştir. CHP, 2011 seçimlerinde elde ettiği yüzde 26’lık oy oranından 7 Haziran seçimlerinde yüzde 24,95’e gerilemiş, Türkiye genelinde ikinci parti olma konumunu korumuştur. MHP, yetkili kurullarıyla bu sonuçları en iyi şekilde değerlendirecek ve Türk milletinin mesajı doğrultusunda gerekli adımları titizlikle atacaktır.”

MHP’nin oylarını sayı ve oran olarak artırırken, milletvekili sayısını da 52’den 80’e çıkarttığına işaret eden Aydın, 2011 seçimlerine göre oylarını 70 ilde artıran MHP’nin, aralarında Trabzon’un da bulunduğu 35 ilde yüzde 20’nin, toplam 65 ilde de yüzde 10’un üzerinde oy aldığına dikkat çekti. Aydın, 2011 seçimlerinde 32 ilden milletvekili çıkaran partisinin, Haziran’da bu sayıyı 47 ile yükselterek siyasal coğrafyasını da önemli oranda genişlettiğini belirtti.

ÖTEKİLEŞTİRME SİYASETİ İFLAS ETMİŞTİR

Koray Aydın, 7 Haziran’da sandıkların verdiği bir başka önemli mesajın da 'Başkanlık' sistemi tartışmalarına yönelik olduğunu vurguladı. Milletin Başkanlık sistemi tartışmalarının gündeme alınmasını bile reddettiğini söyleyen Aydın, çok partili Parlamenter sistemden yana olduğunu bir kez daha teyit ettiğini ifade etti. Aydın, 7 Haziran’da iflas eden bir başka söylemin ise ötekileştirme, kamplaştırma, kutuplaştırma ve ayrıştırma siyaseti olduğunun altını çizdi.

MHP’nin, Trabzon özelinde değerlendirildiğinde genel ve yerel seçimler dahil son 4 seçimdir yakaladığı istikrarlı çıkışını sürdürdüğünü anlatan Aydın, şöyle devam etti: "30 Mart yerel seçimlerinde yakaladığı ikinci parti olma konumunu pekiştirmiştir. İlan edilen geçici sonuçlara göre, Trabzon’da 97 bin civarında oy alarak yüzde 21 oranına erişen MHP, yüzde 21,9 oy oranıyla birinci olduğu 1999 seçimlerindeki orana yakın bir sonuç elde etmiştir. MHP, Trabzon’da seçim sonuçlarını sandık sandık analiz ederek, gerekli sonuçları çıkaracak, elde ettiği sonucu asla yeterli görmeyerek, birincilik mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. 7 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize bir kez daha hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, birlikte emek sarf ettiğimiz tüm milletvekili adayı arkadaşlarıma, fedakarca çalışan bütün teşkilatlarımıza ve aziz Trabzon halkına ayrı ayrı teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."