MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği, tekliği noktasında çok ciddi kaygılar oluşturan gelişmeler yaşandığını söyledi. AK Parti’nin bir güç sendromu oluşturduğunu, bu yüzden kötü neticeler ortaya çıktığını öne süren Balkız, “AKP tarafından çok farklı bir özgüven uygulandı ve kendilerinden başka herkes yok sayıldı. Bunun sonucu olarak bugün gelinen noktada bürokrasideki ayrıştırmayı, temizlemeyi güya kafasındaki operasyonları tamamlama düşüncesiyle bunların işin ehli olmadığını düşünüyoruz. Özellikle bizim en büyük endişe ettiğimiz vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği, tekliği noktasında çok ciddi kaygılar oluşturan gelişmeler yaşandı ve bu aradaki çözüm süreci döneminde PKK iyice alan hakimiyetini genişletti ve şehirlere yerleşti. Bu çatışmasızlık ortamında, kendi eksikliklerini tamamladığı bir dönem olarak gerçekleştirdi, zaman kazandı.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın, şu anda Türkiye’ye kafa tutar hale geldiğini söyleyen MHP Milletvekili Balkız, “Çünkü Suriye’deki gelişmelerle hem PKK hem onun uzantısı durumundaki Suriye örgütü, uluslararası birtakım kuruluşların tanıdığı aktör haline getirildi. Rol verdikleri bir unsur haline geldi Ortadoğu’da. Bu Türkiye için son derece tehlike. Dün bu anlamda söyledikleri şey, PKK’nın temsilcileri, ‘Biz kimseyi dinlemeyiz, silahlı hareketi başlatıyoruz, herkes silahlansın, şehirde de vatandaşlarımız silahlansın.’ Onun siyasi uzantısı da Suriye’deki unsurları hedef alarak, 'Biz onlarla beraber biz bütünüz.' şeklinde ve Türkiye’nin belirlenmiş sınırlarını da yok sayan, ortadan kaldıran bir anlayışla Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir tavır alma anlayışı içerisindeler. Bu kaygı verici bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Ülkenin en büyük istihbarat örgütünün siyasileştini iddia eden Zeynel Balkız, “Milli İhtihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da mevcut bir siyasi partiden aday adayı olmakla da bu vasfını göstermiş oldu. Onun için önümüzdeki süreç, ancak Türkiye’nin iktidarının temizlenmesi şeklinde düşünülebilir.” dedi.