25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da kayıt işlemlerini yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başesgioğlu, toplumsal bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bunu siyasetin sağlayacağını belirten Başesgioğlu, bunun yolunun da koalisyondan geçtiğini söyledi. "Koalisyondan korkmamamız gerekiyor. İlkeli, ülkemizin temel meselelerini önceleyen bir koalisyonun ülkeye ihtiyacı olur." diyen Başesgioğlu, "Biraz sabırlı olmak lazım. Genel Başkanları rahat bırakmak lazım. Onları sıkboğaz etmemek lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçime yönelik açıklamalarının sorulması üzerine ise Başesgioğlu, "Bütün partilerimizin siyasi genel başkanları üzerlerine yüklenen sorumluluğun farkındalar. Bir hükümet kurulması büyük ihtimaldir. Ama kurulmazsa da dünyanın sonu değildir. Ülkemizin bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyacı var. Hatta siyasi matematik dayatmasa bir gönüllü koalisyonun ülkeye katacağı çok şey var. Türkiye bunu denemek zorunda. Provoke etmemeye ihtiyacı var bu sürecin. Ülke bir çözüm iktidarına kavuşacak." karşılığını verdi.

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesiyle ilgili de Başesgioğlu, "Bu bir talihsizlik oldu diyelim. Sayın bakanlar da açıklama yaptı. Son ana kadar ödül verecğimizi bilmiyorduk diye. Böyle kritik günlerde buna dikkat edilmesi lazım. Bakan arkadaşların da muhtemelen dahli yoktur. Görülmemesi gereken bir fotoğrafıtı Türkiye'nin." şeklinde konuştu.