MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili adayı Süleyman Soylu’yu ‘iftiracı ve yalancılıkla’ suçladı.

MHP’li Bekar, Soylu’nun, "Trabzon’da MHP’nin bir ilçe başkan yardımcısı, 'bizim bir milletvekili çıkarmamız önemli değil, HDP’nin barajı aşması önemli’ dediği" şeklindeki sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Soylu’nun sözlerini ‘hezeyan’ olarak tanımlayan Bekar, Soylu’ya DP Genel Başkanı olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için söylediği sözlerle yüklendi: "AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı, sayın bile demeyeceğim Süleyman Soylu, kendine yakışan bir iftirada bulunmuştur. Bunların işi gücü algı operasyonu yapmaktır. Bir kitleyi itham et, kaynağını ispatını yapma. Fenerbahçe kongre üyesi; ‘At üstünde durmayı beceremeyen Başbakan, AKP’nin paçalarından yolsuzluk akıyor, Boyan döküldü Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan rantın babasını getirdi' diyen Süleyman Soylu, bunları söylememiş gibi pişkin pişkin oralarda duruyor. Süleyman Soylu’nun AKP ve Tayyip Erdoğan için dedikleri bizden çok Türk kamuoyunu, AKP’ye oy verenleri ilgilendirir. Bunun hesabını sorması gerekenler AKP’nin teşkilatları ve AKP’yi samimi sanarak oy verenlerdir. Biz sadece bu kırıntıları hatırlatalım dedik."

Soylu’nun, ‘Trabzon’da MHP’nin bir ilçe başkan yardımcısı, bizim bir milletvekili çıkarmamız önemli değil, HDP’nin barajı açması önemli diyor’ şeklindeki sözlerinin iftira olduğunu savunan Bekar, "Soylu kendine yakışanı yapmaktadır. Bu Süleyman yalan söylemektedir. Eğer bu Süleyman bu ilçe başkan yardımcısını açıklamaz ve bu sözleri ispat edemez ise iftiracıdır, yalancıdır, şeytanın ortağıdır. Yalan söylemek belki Süleyman Soylu bilmez ama dinimizde münafıklık alametidir. İftira atmak sizlerin genlerinde mi var? Şimdilik sizi ispata davet ediyorum, devamını sonra göreceksiniz." dedi.