MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Türkiye’nin menfaatlerinin tek adamın hırslarından önemli olduğunu belirterek, “Sarayın niyeti seçimden sonra fiili başkanlık.” dedi.

AK Parti iktidarının 'yeni Türkiye' söylemiyle Cumhuriyet'le ve milli devletle hesaplaşma çabalarının, Türkiye’nin toplumsal huzuruna ve milletin bin yıllık kardeşlik hukukuna büyük zarar verdiğini kaydeden Şefkat Çetin açıklamasında “Devletin kurumları itibarsızlaştırılmış, orduya, emniyete, istihbarata, yargıya, eğitime, sermaye ve medya dünyasına kurulan kumpaslar üzerinden Türkiye dizayn edilmek istenmiştir. Asker ve polis kışlaya hapsedilirken teröristin serbestçe faaliyet gösterdiği, hırsızlar ve vurguncular millete küfrederek ihale kaparken hâkimin ve savcının sürüldüğü bu düzene de yeni Türkiye adı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

MHP’li Çetin, Türkiye’de etnik kimliklere millet statüsü kazandırmaya yönelik AK Parti hükümeti eliyle atılan her adımın bölücülüğe hizmet anlamına geldiğine işaret ederek, Türk kimliğiyle ve devlet nizamıyla hesaplaşmayı siyasi bir misyon haline getiren saray ve AK Parti üst yönetiminin, izledikleri hatalı politikalarla milli devlet yapısına büyük zararlar verdiklerini vurguladı.

“Kontrol edilemeyen, denetlenemeyen ve hesap vermekten kaçan bir yönetimin elinde Türkiye uçuruma doğru sürüklenmektedir." diye devam eden Şefkat Çetin, daha büyük bir vesayetin ise devletin bütün kurumları ve anayasal düzenini işlemez hale getiren saray vesayeti olduğunu belirtti. Çetin, açıklamasında şöyle dedi: “Yürütmenin başı ve her türlü sorumluluğu taşıyanın başbakan olması gerekirken, bürokrasi emri hiçbir yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanı'ndan almaktadır. Bugün Türkiye yeniden bir seçime giderken muhalefet partileri iktidardaki AKP ile yarışmaktan daha çok, Cumhurbaşkanı'nın çirkin saldırılarına muhatap olmaktadır. Milletin temsil edildiği en üst makamın bizzat makam sahibinin saltanat hırsıyla kirletilmesi, aklıselim sahibi herkes gibi Milliyetçi Hareket Partisi’ni de üzmektedir. Türk milleti bu çirkin üsluba layık değildir. Ne istediyse milletiz verdiği halde yetinmeyen, birleştirmeyen, kucaklamayan, kutsallarımızı dahi siyaseti için kullanmaktan çekinmeyen bu zihniyetin Türk milletini temsil kabiliyeti ortadan kalkmıştır.”

Sandıktan yeniden tek başına AK Parti iktidarının çıkması için devletin bütün imkânlarını seferber eden Saray’ın amacının, seçim sonrasında fiilen başkanlığını ilan etmek olduğuna dikkat çeken MHP’li Şefkat Çetin, şöyle konuştu: “Bugüne kadar üzerindeki saray vesayetine itiraz etmeyen Davutoğlu’nun, kendisinin de hiçbir hükmünün olmayacağı fiili başkanlık sistemine karşı koymayacağı çok açıktır. Zaten uzun süredir çok dar bir kadronun kontrolünde tutulan siyasi iktidarın, hiçbir siyasi sorumluluğu olmayan saray vesayetine terk edilmesi Türkiye’de demokrasiyi askıya almak anlamına gelecektir. AKP politikalarını dolayısıyla Türkiye’nin kaderini belirleyen bu dar kadro, bugüne kadar harama bulaşmış, milletin malına el uzatmış, dini ve milli değerlerle alay etmiş mensuplarından hesap soracak bir vicdan ve irade ortaya koyamamıştır.”

AK Parti’nin kuruluş aşamasından itibaren milliyetçi ve muhafazakâr örtüsüne aldanarak bu partide görev alanların önemli bir kısmının çoktan tasfiye edildiğine işaret eden MHP’li Çetin, “Bu partinin yönetimini elinde bulunduran saray kadrosunun yola çıktıklarının hepsini yolda buldukları rantçılara, siyasal Kürtçülere ve Batı işbirlikçilerine değiştiği, bizzat kendi üst düzey yöneticileri tarafından dile getirilir hale gelmiştir. Yıpranmış ve yorulmuş AKP zihniyetinin bilhassa saray vesayeti altında Türkiye’ye verebileceği bir şey kalmamıştır. Türkiye’nin üzerindeki karabulutların dağıtılması için 1 Kasım seçimleri önemli bir fırsattır. Türkiye daha fazla tek kişinin ihtiraslarına yenik düşmemeli, örgüt ve saray vesayetinden kurtarılmış bir siyasal yapıya kavuşturulmalıdır." açıklamasını yaptı.