MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, il ve ilçe kongrelerinin tam bir şölen havasında geçtiğini belirterek, 21 Mart günü Ankara’da yapılacak 11. Büyük Kurultayda ortaya koyacakları irade ile Türkiye’ye milli ve demokrat bir iktidar alternatifi sunacaklarını söyledi. Çetin, "Ankara’daki kurultayımızda tutuşturduğumuz Nevruz ateşine hiçbir ihanet şebekesinin dayanamayacağı iyi bilinmelidir." dedi.

Türkiye’yi 13 yıllık AK Parti iktidarının kirlenmişliğine ve yorgunluğuna mahkûm etmemek için çarenin MHP olduğunu kaydeden Şefkat Çetin yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: "Ekonomisi çuvallamış, dış politikası iflas etmiş AKP hükümeti vatandaşın derdine derman olabilecek bir vaziyette değildir. Devlet kesesinden kendilerine kepçeyle, yandaşlarına kaşıkla yapılan yardımlar haricinde AKP’yi ayakta tutan başka bir motivasyon ya da gerekçe kalmamıştır. Birilerinin babalarının malı bir şirket gibi yönettiği Türk devletini, asli sahibi millete hizmet eder hale getirecektir. Hele son günlerde kanlı ellerini sıkmaktan çekinmedikleri bölücülerle Ankara-Kandil-İmralı hattında pişirdikleri ihanet süreçleri milletimizin sabrını taşırmıştır. Eşkıyaya devleti teslim eden hükümet ikiyüzlü politikalarıyla milletle dalga geçmektedir. Cumhura baş olması gerekirken İmralı’ya yoldaş olanların her gün başka bir ağızla, batıda başka doğuda başka konuşmasından milletimiz bıkmış usanmıştır."

MHP'li Çetin, AK Parti hükümetinin çözüm üretmek yerine sorunun bir parçası haline geldiğini ve onu değiştirmekten başka çare kalmadığını belirterek,
"Teşhisi doğru koymak tedavinin ilk şartıdır. Türkiye’nin esas sorunu ekonomiyi, milli güvenliği, dış politikayı, milli eğitimi çıkmaza sokan AKP hükümetidir. Ankara’daki kurultayımızda tutuşturduğumuz Nevruz ateşine hiçbir ihanet şebekesinin dayanamayacağı iyi bilinmelidir." ifadesini kullandı.