MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 'Cumhurbaşkanlığı ödemesi' adı altında bazı kişilere dağıtılan paralarla siyasete yön vermeye çalışıldığını söyledi. Demeli, paraları alanların da AK Partili olduklarını savundu.

Demeli, yaptığı yazılı açıklamada, PTT aracılığı ile 'Cumhurbaşkanlığı ödemesi' adı altında dağıtılan paralarla ilgili iddialara tepki gösterdi. Demeli, şunları kaydetti: “Her seçim tarihi yaklaştığında yeni bir oyuna imza atan ve rüşvet konusunda ihtisas yapan AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi ise 'Cumhurbaşkanlığı ödemesi' adı altında Trabzon PTT şubelerinden 5 ila 7 bin lira para dağıtmaktadır. Memura, emekliye ve işçiye yapılan komik zamlar varken ve işsizlik oranı tavan yapmışken Cumhurbaşkanı'nın bu maddi yardımı seçime bir kaç gün kala yapması manidardır. Madem devletin böyle bir imkânı var her kesimin, her vatandaşın bundan faydalanmaya hakkı da vardır. Bunun yanında bu ödemenin ihtiyaçlı olanlara değil; kim ya da hangi kurum tarafından hazırlandığı bilinmeyen belirli isimlere yapılması düşündürücüdür.”

"1 Kasım'da sandıklardan çıkacak sonuçlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korkutmuş olmalı ki devletin imkanlarını, yetimin hakkını pervasızca kullanıp siyasete yön vermeye çalışmaktadır." diyen Demeli, şöyle devam etti: “Elbette devlet kurumları bu tür sosyal yardımları yapabilir. Ancak burnumuza pis kokular geliyor. Sormak istiyoruz; bu paralar kime ve neye göre dağıtılmaktadır? Para dağıtılacak kişiler neye göre belirlenmektedir? Bu yardım adı verilen paralar neden seçime bir kaç gün kala dağıtılmaya başlanmıştır? Bu paraları alanların AKP'li olmaları bir rastlantı mıdır? Neden şahsen tanıdığımız ihtiyaçlı aileler bugüne kadar bu yardımlardan faydalanamamıştır? Biz boş laf üretip haksız yere hiç kimseye yersiz ithamlarda bulunmayız. Her sözümüzün ispatı mevcuttur. Buna istinaden Milliyetçi Hareket Partisi olarak yetkili ağızlardan bu soruların cevabını bekliyoruz. İlk yıllarında iktidara gelmek adına ‘yolsuzluğu engelleyeceğiz’ deyip tarihin en büyük yolsuzluğuna imza atan, ‘yoksulluğu bitireceğiz’ deyip halkı daha da yoksullaştıran bu hastalıklı zihniyetin bu hareketi açıkçası bizleri şaşırtmamıştır. Ancak halkımızın da bunu görmesini istiyoruz.”

Halkın da olayın vehâmetini anlaması gerektiğinin altını çizen Demeli, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Koltuklarını kaybetmemek adına her şeyi göze alan, güç zehirlenmesi geçirip kendinden olmayanı yok sayanlara verilecek cevabın tarihi 1 Kasım, adresi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. 1 Kasım'da Allah'ın izni ve halkımızın teveccühü ile MHP olarak her türlü yanlışa ‘dur’ diyeceğiz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz.”