Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, ‘1 Kasım seçimlerinde tek başına hükümet kuramazsak Türkiye içinden çıkılamayacak cehennem çukuruna dönüşecek’ diyen Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu'ya tepki gösterdi.

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından yayınladığı mesajla ilgili basın açıklaması yaptı. Demirkol, Altınordu'nun '1 Kasım seçimlerinde tek başına hükümet kuramazsak Türkiye içinden çıkılamayacak cehennem çukuruna dönüşecek. Şu anda içerde ve dışarıda hazırlanan ihanet senaryoları bir bir harekete geçirmeye devam edilecek. Savaştan galip çıkmanın tek yolu kullanacağımız oyların birer mermi gibi hainlere isabeti ve tüm şehit gazilerimizin intikamı için vatanın birlik beraberlik bölünmez bütünlüğü için, tüm İslam aleminin kurtuluşu için cephedekiler üzerine düşeni yaparken bizlere düşeni yapmayı nasip etsin mevla. İş işten geçmeden uyanmak dileğiyle' şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı.

Demirkol, “Sayın Başkan, milletimizi tehdit edeceğine çıkıp önce Oslo’da PKK ile görüşen, ardından ise çözüm süreci diyerek ülkeyi cehennem çukuruna sokan partisinden istifa etsin. Tokat Belediyesi siyaset bir kurum değil. Tokat Belediyesi tüm Tokat’a hizmet eden bir kurumdur. Bu kurum tüm Tokatlılara hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etmesi gereken bir başkanlıktır. Tokatlılar buraya belediye başkanını, siyaset yapması için değil Tokat’a hizmet etmesi için seçmiştir. Fakat hala aklında siyaset olan kişiler buradaki görevlerinden istifa edip, kendi partilerine dönebilir. Şimdi çıkmış bir belediye başkan yardımcısı, vatandaşı tehdit ederek bir partiye oy istiyor. Sayın Başkan, senin işin vatandaşı tehdit etmek değil, Tokat’a hizmet etmektir. Çıkmış, vatandaşı tehdit ederek siyasi partiye oy istiyor.” dedi.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

‘1 Kasım seçimlerinde tek başına hükümet kuramazsak Türkiye içinden çıkılamayacak cehennem çukuruna dönüşecek’ diyen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu’nun kurduğu bu cümlelerle vatandaşı tehdit ettiğini ve halkı korkutmaktan suç işlediğini öne süren Demirkol, “Bu açıklama tamamen bir suçtur. Halkı korkutarak bir siyasi partiye oy istemek asla demokrasi ile bağdaşmayan ve diktatörlerin uyguladığı bir sistem aracıdır. Sayın savcılarımız bu açıklama sonrası derhal soruşturma başlatmalıdır. Nasıl olur da bir Başkan Yardımcısı halkı korkuyla tehdit edip oy isteyebilir. Ama o başkan yardımcısı tehditle oy istediği partinin, terör örgütü PKK’yı nasıl güçlendirdiğini ifade etmiyor.” sözlerini kaydetti.

'AKIL TUTULMASI YAŞIYORLAR'

Osman Altınordu’yu partisinden istifa etmeye davet eden Demirkol, “Sayın Başkan öncelikle şunu çok iyi bilmelidir. 13 yıldır ülkeyi yöneten kendi siyasi partisidir. Peki kendi siyasi partisinin ülkenin bu noktaya gelmesinde hiç mi suçu yok. Oslo’da PKK ile görüşen AKP değil mi? ‘İhanet süreci’ dediğimiz çözüm süreciyle PKK ve HDP ile masaya oturan, ‘Silahları gömün’ diyerek PKK’nın bombaları yola döşemesini sağlayan, terörle mücadele etmiş kahraman askerlerimizi ve polisimizi cezaevlerine sokan, ‘Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplayamayız’ diyen AKP değil mi? Bunları görmeyip de vatandaşı tehdit etmek, tam bir akıl tutulmasıdır. Şimdi senin yapman gereken bunları gördükten sonra partinden istifa etmektir. Yoksa ülkede şu anda yaşanan olaylardan siz sorumlusunuz." şeklinde sözlerini tamamladı.