MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Terme'ye yapılması planlanan termik santral için 26 Haziran'da yapılacak 2. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısının gerçekleştirilmesini 'seçim sonuçlarına' bağladı. Edis, "7 Haziran seçimlerinde Terme halkı santral tepkisini sandık iradesine yansıtsaydı bugün ne 2. ÇED raporu ne de santralin kendisi gündeme gelmezdi." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde parti teşkilatı ile bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Hüseyin Edis ilçenin en önemli sorunu olan termik santral için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Parti teşkilatına ve basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Edis, şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerinde Terme halkı santral tepkisini sandık iradesine yansıtsaydı bugün ne 2. ÇED raporu ne de santralin kendisi gündeme gelmezdi. Terme de yüzde 60'tan fazla oy alırsa iktidar partisi kendilerine şu sonucu çıkarmış olmalılar? Termeliler bu santrali istiyor ki bize yüzde 60 oy verdiler diyorlardır. Ama bu yanılgıya da düşmekten sakınsınlar biz MHP Samsun Milletvekilleri olarak Terme ilçe teşkilatlarımız olarak santrale karşı sonuna kadar direneceğiz. Karadeniz’in bu güzel incisi Terme'mizi kimseye siyasi rant için peşkeş çektirmeyiz.”

2. ÇED raporunun alınmaması için herkesi elini taşın altına sokmaya çağıran Usta, "Sivil toplum kuruşları, parti teşkilatları, dernekler herkes ama herkes bu santrale tepkilerini verip 2. ÇED toplantısından önce santral şirketine karşı harekete geçmelidirler. Bizler de Samsun Milletvekilleri olarak seçimlerden öncede tepkimizi verdik bundan sonra da tepkimizi vermeye devam edeceğiz, bölgemizde bu santrali istemiyoruz.” dedi.

Gündemi değerlendiren Samsun MHP Milletvekilleri Hüseyin Edis ve Erhan Usta partililere tek tek seçimdeki gayretleri için teşekkür etti. Daha sonra ise partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.