Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, ülke 7 Haziran seçimlerinden kısa süre sonra ikinci bir seçimi yaşıyorsa bunun yegane sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Günal, MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı ve milletvekili adayları Manavgat'ta oda başkanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş'ı makamında ziyaret eden MHP'li Günal, toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında, MATSO üyelerine 7 Haziran seçimleri sonrası ortada çıkan Meclis tablosundan bir koaliasyon hükümeti çıkmamasının nedenleri üzerine değerlendirmede bulundu.

7 Haziran seçimlerini sonrasında AK Parti +MHP veya AK Parti+ CHP'nin koalisyon kuramamasının tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu kaydeden Günal, koalisyon kurulma iradesi AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'lilere verilseydi, bugün ülkenin 1 Kasım'da yeniden seçime gitme durumunda kalmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '17-25 Aralık dosyaları yeniden açılmasın' diye Davutoğlu'na partileri ve CHP ile bir koalisyon kurulmasına izin vermediğini ileri süren MHP Antalya Milletvekili, bugün ülkenin en önemli sorunun tek adam Recep Tayyip Erdoğan vesayeti altında bulunması olduğunu kaydetti.

Ülkenin Erdoğan vesayetinden 1 Kasım seçimleriyle kurtulacağına inandıklarını belirten Mehmet Günal, şunları kaydetti: "Bugün ülkemizde 7 Haziran seçimleri sonrası bir hükümet kurulmadıysa bunun yegane sorumlusu Erdoğan'dır. Davutoğlu ve AK Parti'liler değildir. Ülkemizin kutuplaşma ve ayrışmanın önüne geçmek için Erdoğan vesayetinden kurtulmamız gerekir. Erdoğan, koaliasyon kurulursa 17-25 Aralık dosyaları yeniden açılır diye Davutoğlu'na hükümeti kurdurmadı. Ülkenin ve AK Partilileri'nde Erdoğan vesayetinden kurtulması gerekir. 17-25 Aralık konuşulmasın hiç gündeme gelmesin diye paralel maralel yalanlarıyla ülkeyi ne hale getirdikleri ortada. Onun için ilk önce evdeki yangını söndürmemiz lazım. Evdeki yangını söndürmez, bahçedeki mahsulü dolu vurmuş, zarar görmüş diye uğraşırsak bir yere varamayız. Ülkede Erdoğan vesayeti sorunu vardır. Bunun aşılması gerekir. "

Siyasi iktidarın, ülkede 20 Temmuz'da terör olaylarının artmasıyla birlikte bin anda milliyetçi söylemler söyleme başladığını belirten Günal, 17-15 Aralık'ın kilit ismi Rıza Zarrab'ın patronu Babek Zencani İran'da idamla yargılanırken kara para aklayıcısı Zarrab'a AK Parti iktidarının bazı bakanlarının ülke ekonomisine katkı ödülü vermesinin utanç verici bir durum olduğunu ifade etti.

MHP Antalya Milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü: "İran, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ortasındaki adamın patronunu idamla yargılıyor. AK Parti iktidarının bakanları ise adama ihracat ödülü veriyor. Döviz kaçakçısı, kara para aklayıcısı adama siz ihracat ödülü veriyor, ondan sonra hiç bir şey olmamış gibi davranarak milletin zekasıyla alay ediyorsunuz. Milletimiz her şeyi çok açık ve net olarak görüyor. Ne kadar algı operasyonu yaparsanız yapın 17-25 Aralık'ın üstünü örtemeyeceksiniz. "

MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı 'da her şeçmenin duyarlı vatandaşlık gereği 1 Kasım'da sandığa giderek oyunu vermesi gerektiğini söyledi.

Kasım seçimlerinde Manavgat ve Alanya'da 60 bin seçmenin oy kullanmadığını bunun Antalya genelinde 260 bin olduğunu aktaran Akıllı, 7 Haziran seçimlerinde 23 bin daha oy almaları halinde Manavgatlı Adem Uslu'nunda dördüncü sıradan Meclis'e girebileceğine dikkat çekti.