Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Koza İpek Grubuna yapılan kayyum ataması ile yönetime el konulmasına tepki gösterdi. Karakaya, “Üç alanda bir AKP’lileştirme operasyonu yaptı. Birincisi devletti, ikincisi medya idi, üçüncüsü de özel sektör, ekonomi alanındaydı. Bunun çok bariz örneklerini yaşadık. Devlet artık tüm birimleriyle valileriyle, kaymakamlarıyla, il müdürleriyle emniyetiyle, istihbaratıyla neredeyse AKP’lileştirildi.” dedi.

'SEÇİME BİRKAÇ GÜN KALA YAPILAN BU OPERASYON TABİ Kİ DEMOKRASİYE YAPILAN BİR OPERASYON'

MHP Genel başkan Yardımcısı Karakaya, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Koza İpek Grubu'na kayyum atanarak yönetime el konulması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karakaya, bu yapılan operasyonun birçok boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Karakaya, seçim arifesinde yapılması nedeniyle bu demokrasiye yapılan operasyon olarak da ifade edilebileceğini ifade etti. Karakaya, “Çünkü el konulan, kayyum atanan grubun bir medya kanalı da bu medya kanalı da uzun zamandır biraz, iktidara muhalif ya da muhalefet temsilcilerini çıkaran onların sesini duyuran bir görevi yerine getiriyordu. Bu anlamda seçime birkaç gün kala yapılan bu operasyon tabi ki demokrasiye yapılan bir operasyon.” açıklamasında bulundu.

'17-25’LERİ GÖRDÜK. PARALARIN KAYIT DIŞI AKTIĞINI, NERELERDE SAKLANDIĞINI GÖRDÜK'

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği günden itibaren üç alanda operasyon yaptığını kaydeden Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üç alanda bir AKP’lileştirme operasyonu yaptı. Birincisi devletti, ikincisi medya idi, üçüncüsü de özel sektör, ekonomi alanındaydı. Bunun çok bariz örneklerini yaşadık. Devlet artık tüm birimleriyle valileriyle, kaymakamlarıyla, il müdürleriyle emniyetiyle, istihbaratıyla neredeyse AKP’lileştirildi. Havuz medya hikayesini biliyorsunuz. Diğerlerine yapılan baskıyı biliyorsunuz.
Bugünkü yaşanılan olayları görüyorsunuz. Ekonomi anlamında bakıldığında bugüne kadar yapılan yolsuzluklar, 17-25’leri gördük. Paraların kayıt dışı aktığını, nerelerde saklandığını gördük.”

‘RAPORA GÖRE; HATA OLMAMASI İKTİSADİ GERÇEKLERE UYGUN DEĞİLDİR’

Karakaya, yapılan operasyonun hukuksuz olduğunu kaydetti. Karakaya, bilirkişi raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Raporun kendisine ilginç geldiğini aktaran Karakaya şu şekilde devam etti: “Türkiye gibi hassas ekonomik şartlara sahip ülkelerden böylesi yüklü miktarda parasal değerlerin çevrildiği kurumların kurumsal yapılarda hiçbir hatanın olmaması iktisadi teknik ticari gerçeklere uygun değildir diyor. Yani hata yok diyor. Hata olmaması şüphe durumudur diyor. Dünyanın hiçbir yerinde mükemmel bir durum muhasebe sistemiyle, finansal yapı mevcut değildir. Nereden biliyorsun? Ancak şüpheli kurum ve şahıs ilgili ve kurumların elde edilen resmi belgelerde mükemmel görüntü çizmiştir. Sizin muhasebe sisteminiz mükemmel, belge sisteminiz mükemmel, kayıt sisteminiz mükemmel, her şeyiniz mükemmel bu kadar mükemmellik olamaz diyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Yani olması gereken esası istisna görüyor. İstisnayı esas görüyor.”