MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, iktidar mensuplarının vatan bütünlüğünü savunmak yerine ceplerini doldurmanın derdine düştüğünü söyledi. Öztürk mücahit edasıyla gelenlerin müteahhit olduğunu savundu.

Seçim çalışmaları için bulunduğu Mersin'de esnaf ziyaretlerini sürdüren Öztürk, AK Parti’ye oy vermiş seçmene de seslendi. Öztürk, “Her insan gücü kaldıramayabilir. Eline geçirdiği gücün sarhoşu olabilir. Millete refah vaat ederek zulmetmekle karşı karşıya da kalabilir. Nitekim bugün yaşadığımız gibi. Yoldan çıkanları yola getirmek için, aklı başından gidenlerin akıllarını başlarına getirmek için seçim yapılıyor." diye konuştu.

Bu seçimin hafife alınmayacak kadar önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Yoldan çıkanları yola getirecek güç de sizin elinizde. 12 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin ilk dönemlerine hadi daha yeniler dediniz. İkinci dönem akılları başlarına gelir diye ruhsat verdiniz ama yine uslanmadılar. Allahın hakkı üçtür dediniz de kardeşim bunların üçü beşi dinleyeceği yok.” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının bugüne kadar kazanılan ne kadar değer var ise hepsini alt üst ettiğini aktaran Öztürk, “Ecdadımızın kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yaşayan bizler, göğsümüzü gere gere Türk’üz diyemiyoruz. Neden? Çünkü başımızda yönettiği millete mesuliyetliğini ifade etmekten korkan liderler var. Bin yıl önce bu toprakları Bizanslılardan aldık. Kimseyi de yanımıza yandaş olarak almadık. Ama bu topraklar üzerinde kimi bulduysak kendimizle onları da yaşattık. Şimdi bu aciz hükümetten cesaret alan eşkıya kendini ifade edecek diye bizim kendimizi inkar etmemizi istiyorlar. Devlet dairelerinden T.C. ibaresinin kaldırılmasının altında yatan neden de bu. Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımız Türküm, doğruyum, çalışkanım diyerek kendilerini eğitiyordu. Ne zararı vardı? Birilerinin hoşuna gitsin diye andımızı kaldırdılar. Ne diyorlardı? Türküm, doğruyum, çalışkanım. Bundan Türk olmayan, doğru olmayan, çalışkan olmayan rahatsız olur.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket’in hiç kimseyle kan davası olmadığının altını çizen Öztürk, "Bu topraklarda yaşayan herkes Allah’ın bize emanetidir. Herkese saygımız var. Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır. Biz bin yıllık kardeşlik dedik. Eğer biz kavga isteseydik 30 yıldır bu topraklardaki kavga, böyle düşük yoğunluklu olmazdı. Ya bize kalırdı, ya bize kalırdı. Ama kavgayla işimiz yok. Bizim bu topraklarda yaşayan tek bir insanımızın kendi arzusu dışında bizden ayrılmasına tahammülümüz olamaz. Ama bu toprakların zerresinin zerresinin bile bizden koparılmasına da asla müsaade etmeyiz. Sakarya’dan Dicle’ye şehidimin kanını taşımıştır bu coğrafya. Dağlarım Türk Milleti bu topraklarda hür yaşasın diye düşmana göğsünü siper etmiştir. Bunlar bu toprakların kıymetini bilmiyor. Onun için bu vatanın bütünlüğünü sağlamak yerine kendi ceplerini doldurmanın mücadelesini verdiler. Mücahit edasıyla geldiler müteahhit oldular. Bunlar ceplerini doldururken eşkıya da hükümdar oldu. İşte bunun için 7 Haziran’da bu 12 yıllık zulüm düzenine son vereceğiz. Bu millet eskisi gibi topyekun kardeşçe yaşamanın sırrına vakıf olacak." şeklinde konuştu.