Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Oktay Öztürk, AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde Kur'an'a hakaret, Hz. Peygamber (sav)'e iftiradan başka bir şey olmadığını iddia etti.

Oktay Öztürk, il binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi. İktidarın yol yaptık derken yolsuzluk yaptığını, sahip çıkamadığı gençliği ise uyuşturucu batağına sürüklediğini ifade eden Öztürk, "Bu milletin anasına sövdürdüğünüz iş adamlarınız ve haram saltanatınızı büyütürken, milyonlarca vatandaşımızı gıda yardımına muhtaç ettiniz. Yardım paralarına tenezzül edecek kadar küçüldünüz. Tarlanın bereketini çaldınız saray yaptınız. Her vatandaşımızın sofrasına göz diktiniz. Şimdi sizi kurtaracak yalan da kalmadı, çırpınıyorsunuz." ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarında yaşanan bazı olayları hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Kışlada Türk bayrağını koruyamayan siz, Atatürk büstlerine sahip çıkamayan siz. PKK’yı kucağında besleyen, ihanete yataklık eden Barzani ile dost olan, kongrenizde Türkiye seninle gurur duyuyor diye bağıran siz. Habur’da PKK ile ortak olan siz. Oslo’da omuz omuza iş yapan siz. Dolmabahçe’de ülkemizi bölmek için poz veren siz. Dünyada itibarı arttı dediğiniz ülkemizin sizin döneminizde, ordusunun başına çuval geçirildi, sınırlarımız yolgeçen hanına döndü."

AK Parti'nin sözünü ettiği yeni Türkiye’yi milletin çok iyi bildiğini vurgulayan Öztürk
şunları söyledi: "Sizin yeni Türkiye’nizde; ayakkabı kutularındaki paralar, kol saatleri, para sayma makineleri ve paraları sıfırlama telefonlarından başka bir şey yok. Sizin yeni Türkiye’nizde; Kur-an'a hakaret, cami cemaatini bölmek, Peygamberimiz'e iftiradan başka bir şey yok. Sizin yeni Türkiye’niz yeni bir yalan. Siz şehidimize kelle diyecek, Amerikan askerine ise dua edecek kadar bu milletin uzağındasınız. Siz en tepenizdekinden başlayarak ettiği yemine sadık kalamayacak kadar basiretsiz ve yalancısınız. Yapmakla övündüğünüz işlerin tamamı, sattığınız kamu mallarının yarı parası ile olacak işlerdir. Yalanlarınız ve iftiralarınız gidişinizin işaretidir, hırçınlığınız ise yalanlarınızın artık kabul görmediğindendir. Şimdi sırada sandık var. Artık sizi bu millet düzeltecektir."