Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, koalisyon hükümetini MHP’nin değil AKP’nin istemediğini savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyonu engellediğini öne sürdü.

Temizer, yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temizer, şunları kaydetti: "Bilindiği üzere 7 Haziran tarihinde, milli iradenin hangi yönde tecelli edeceğini belirlemek üzere bir seçim yaşadık. AKP iktidarının yeni Türkiye sloganıyla bir başkanlık referandumuna dönüştürdüğü bu seçimde milletimiz 'tek adam yönetimine hayır' diyerek çok net bir mesaj verdi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bütün devlet geleneğimizi altüst ederek ve tarafsızlık yeminini döne döne çiğneyerek meydanlara inmesi milli vicdanı incitti ve gereken cevap kendisine verildi. 'Elazığ’da 4, Türkiye’de 400' çığlıklarının boş bir hayal olduğu ve birilerinin aç tavuk sendromuna tutulmuş olduğu görüldü. MHP ise seçim meydanlarında 4 temel söz verdi millete. Cumhurbaşkanı'nın partizanlıktan vazgeçip cumhurun başkanı gibi davranması. Hırsızlıkları Meclis komisyonlarında kendi itiraflarıyla kesinleşmiş 4 bakanın yargılanması.Çözüm süreci denen ihanet projesinin sonlandırılması. Başkanlık sistemi dayatmasından vazgeçilmesi. Milliyetçi Hareket seçim meydanlarından millete vaat ettiği bu 4 temel konunun koalisyon görüşmelerinde kırmızı çizgi olacağını da 7 Haziran gecesi genel başkanının dilinden bir kez daha teyit etti. AKP’nin milletten çaldığı paralarla kurmuş olduğu propaganda makinesi tüm bunları unutturmak üzere çalışmaya başlamıştır. Bu yalan makinası bütün medya organları ve kiralık sözcüleri aracılığıyla AKP’nin ısrarına rağmen MHP’nin koalisyon istemediği algısını oluşturmaya çalışmaktadırlar. Oysa aziz milletimiz bilmektedir ki seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte erken seçim senaryosu yazan tek bir kişi vardır, Sayın Tayyip Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanı Başbakan'ın iradesine ipotek koyup koalisyon sürecini kilitlemiş ve bunu hangi gayeyle yaptığını da birkaç gün önce ağzından kaçırmıştır. Türkiye’de yönetim sisteminin değiştiğini ve Anayasa'nın buna uygun hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Sayın Erdoğan, bir yandan sivil darbe itirafında bulunmuş bir yandan da koalisyona asla izin vermeyeceğini ağzından kaçırmıştır.”

“MHP’nin öne sürdüğü 4 şarttan 3'ü zaten fiilen sağlanmış, yerine getirilmiş durumdadır.” diyen Temizer, şu ifadeleri kullandı: "Başkanlıkta diretenlere millet tek başına iktidarı bile vermemiş, Cumhurbaşkanı 'ben zaten anayasal sınırlarda davranıyorum' diyerek geri adım atmış, çözüm sürecinin bir ihanet projesi olduğu ise bayrağa sarılı şehit tabutlarıyla ve özerklik ilanlarıyla anlaşılmıştır. Geriye bir tek şart kalmıştır; 4 bakanın yargılanması. Sayın Cumhurbaşkanı'nın uykularını kaçıran işte bu şarttır ve AKP-MHP koalisyonu bu şarta takılmıştır. Sayın Erdoğan 17-25 Aralık soruşturmalarının kendisine uzanacağını bilmekte ve şahsi ikbali için ülkeyi erken seçime sürüklemektedir. Sayın Erdoğan’ın yıllarca danışmanlığını yapmış, konuşma metinlerini yazmış olan AKP Milletvekili Aydın Ünal’ın ikinci AKP-MHP görüşmesinin öncesinde attığı tweet bütün senaryoyu da Sayın Erdoğan’ın boş hesaplarını da deşifre etmiştir. Kısaca söylenmesi gereken şudur ki, AKP-MHP koalisyonu 4 hırsızın yargılanmasına feda edilmiştir. Bu gerçeğin tamamen farkında olan aziz milletimiz ve değerli hemşerilerimiz bir tekrar seçimde de gereğini yapacaktır. MHP 3-5 tane kırmızı plaka için ilkelerinden ve milletine verdiği sözlerden vazgeçecek değildir. MHP, HDP’li hiçbir formülün içinde de yer alacak değildir. Bakanlık koltuğunu kaptırmamak için gerekirse LİKUD’la bile ortaklık yapmaya hazır olan AKP zihniyeti elbette bu duyarlığı anlayamaz. Azınlık hükümeti teklifine ise kapımız elbette sonuna kadar kapalıdır. Seçim sürecinde devlet imkanlarıyla AKP propagandası yapılmasına tabi ki destek vermeyeceğiz. Bir azınlık hükümeti kurulacaksa bu MHP tarafından kurulmalıdır. Kapı kapı gezip ağlayarak 'MHP koalisyona yanaşmadı' diyerek yalan söyleyenler buyursunlar, MHP azınlık hükümetine destek versinler de 1 yıl içinde 32 yıldır milletin başına bela olmuş terörü kökünden kazıyıp tek yürek, tek bilek halinde refah, huzur ve bolluk içinde bir memleketi bu millete hediye edelim. Hodri meydan! Erken seçimi MHP’yi tehdit etmek için öne sürenler bilmelidir ki, MHP milletiyle yüzleşmekten asla çekinmez. 'Hakikatin propagandaya ihtiyacı yoktur' der bir büyük şairimiz. Hakikat er ya da geç ortaya çıkar. Hak elbette tecelli eder.”