MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Meral Akşener’e hükümete yakın bir kanalda atılan kaset iftirasıyla ilgili olarak, “Alçakça ve şerefsizce iftiralar. Hesabı sorulacaktır.” dedi. Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi?” şeklindeki sözlerini de değerlendirdi. Davutoğlu’nu cahillikle suçlayan Vural, “Bu seçim döneminde AKP’nin seçim kampanyası yalana ve iftiraya dayalı. Kalkıp utanmadan sıkılmadan Başbakan, ama Türkiye’de bir başbakan var mı yok mu onu da sormak gerekiyor, halen kendisini müsamere başbakanı zanneden bir başbakan kalkıp, '1960 ihtilali olduğu zaman MHP neredeydi?' diye sorarak MHP’yi sorguluyor. MHP, 1969 yılında kuruldu. Tarih bilmiyor, bilgi sahibi değil ama Türkiye’de başbakanlık yapıyor. Buna tam manasıyla cahillik denir.” diye konuştu.

Oktay Vural, Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Hükümete yakın A Haber adlı televizyon kanalında MHP’li Meral Akşener’e atılan kaset iftirasına sert tepki gösteren Vural, “Alçakça, şerefsizce iftiralar. Bunların işi gücü yalan ve iftira. Bunlarla ilgili, bunları mitinglerde seçim malzemesi olarak kullananlar bunlar ve bunları yandaşıyla, candaşıyla kampanyanın bir unsuru olarak kullanan bunlar. İşte 1980 ihtilalinde MHP neredeydi diye soran, 1960 ihtilalinde MHP nerede diye soranlarla bugün Meral Hamın'a kaset iftirası yapanlar, bu iftira ve yalan kampanyasıyla AKP’nin nasıl bir bataklığa düştüğünü ortaya koyuyor. Bunlar vicdanı olmayan, esfelisafilinlerdir. O bakımdan bu kadar ahlâksızca bir seviyeye düşenler, bunlar AKP’nin havuz medyasıyla, yandaşıyla, candaşıyla gerçekten dini, milli hiçbir değer taşımayan bir güruh olduğu açık. İşte ona oy veren insanlar da bu vesilelerle aslında oy verdikleri klavuzların cibilliyetini ortaya koyuyor. Bunlar da ibretlik olmalıdır. Böylesine yalan ve iftiraya başvuracak kadar alçalanlara, bu şerefli milletin tek bir oyu bile fazladır, israftır. Bir an önce milletimizin, milli manevi değerlerinden uzak bu güruhu iktidardan uzaklaştırması gerekir.” dedi.

'İKTİDARI KAYBETTİKLERİNDE BAŞLARINA NE GELECEĞİNİ BİLİYORLAR'

Bu kadar alçalmanın sebebinin, kaybedecekleri iktidardan sonra başlarına neler geleceğini bilmeleri olduğunu ileri süren Vural, “Bu kadar alçalmalar, aslında kaybedecekleri iktidardan sonra başlarına neler geleceğini bildikleri için. Bunlar, iktidarı kaybetmekten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur. MHP’nin siyasetine, MHP’nin adaylarına yalan ve iftira atanla, bunun hesabını muhakkak verecektir ve bu hesap, bütün bunlarla hem siyasi boyutlarıyla hem de besleme basının bu kirli kalemşörleri ve program yapımcılarından muhakkak hesap sorulacaktır.” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun, “1980 ihtilalinde MHP neredeydi?” diye sorduğunu da ifade eden MHP Grup Başkan Vekili, “1980 ihtilalinde MHP, Kenan Evren tarafından yargılanıyordu. Ülkücüleri yargısız, sualsiz idam sehpalarına götürüyorlardı, C-5’lerde işkenceler çekiyordu. Sen neredeydin? Moon tarikatıyla geziler düzenlemiyor muydun? 1980 ihtilali olduğu zaman sizler neredeydiniz? Önce bunu açıklasınlar. Böylesine 60 ihtilalleri, 1980 ihtilalleri döneminde ihtilal ürünü, ihtilal çocuğu olanlar, bugün MHP’yi sorgulayabiliyor. 1980’de milliyetçilik yargılanırken şimdi de milliyetçiliği ayaklar altına alıyorsunuz. 1980 ihtilali yargıyı siyasileştirirken şimdi siz de yargıyı siyasileştirip kimin tutuklanacağı talimatlarını yargıya veriyorsunuz. 1980 ihtilali medyayı kumpasa almışken şimdi de medyayı kumpasa alıp akreditasyon uyguluyorsunuz. 1980 ihtilalinin mimarı devlet başkanı olmuştu, şimdi kampanyanda Erdoğan’ı başkan yapmak için çırpınıp duruyorsun. Zihniyet, aynı zihniyettir. 28 Şubat ürünü olan bir zihniyet açıkçası, 12 Eylül’ü yaparken, ‘bizim çocuklar’ diyerek cuntayı teşvik edenler, destekleyenler yine 28 Şubat öncesinde, bir hafta önce 21 Şubat’ta, ‘Erbakan giderse Erdoğan gelir.’ demek suretiyle kimin çocukları olduğunu ortaya koyuyor. Sen kendine bak, aynaya bak. Neredesiniz, ne yapıyorsunuz? MHP’nin demokrasi mücadelesi, darbecilerle mücadelesi, millet egemenliğine darbe vurmak isteyenlerle mücadelesi devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün de bu darbecilerle mücadele etmeye devam edeceğiz. MHP’ye, 1960 ihtilalinde neredeydiniz diye soranlar, 1980 ihtilalinde neredeydiniz diye soranlar ancak cahillerdir. Cehaletle Türkiye yönetilmez, yönetilirse ancak bu kadar olur.” diye konuştu.