MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, "Çözüm sürecinin her geçen gün kötüye gittiğini ve sonuçlarının çok ağır olacağını söylediğimizde onlar ‘iyi şeyler olacak' diyerek bizleri felaket tellallığı ile suçladılar. Hâlbuki şimdi 'iyi şeyler' olmamaktadır." dedi.

MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bu ülkede milli birliğimize, kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm süreci sürdürmek mümkün değildir.” sözlerine ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis konuşmasındaki “Milliyetçi Hareket Partisi'nden de bazen politik söylemlerle bazen de esasa yönelik eleştiriler gelmiştir. Bugün görüyoruz ki bu eleştiriler büyük ölçüde haklıdır.” demecine atıfta bulunarak açıklamalarda bulundu.

Yaldır, kamuoyu tarafından çözüm süreci olarak bilinen Cumhurbaşkanı'nın 28 Temmuz Salı günü yaptığı açıklamayla son bulduğunu belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk milletinin, terörle mücadele azmini zayıflatan bu sürecin, telaffuz edildiği ilk günden bu yana karşısında durduklarını, terörle müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini belirten Turan Yaldır, şunları kaydetti: “Bu sürecin ülkemiz için çok ağır sonuçlar doğuracağını defalarca dile getirdik. Gelinen noktada ülke olarak yaşadıklarımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2007 yılından beri yapmış olduğu uyarıların, tutum ve politikalarının ne kadar haklı ve yerinde olduğunu göstermiştir. Tarih Milliyetçi Hareketi bir kez daha haklı çıkarmıştır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğini tehlikeye sokacak, kardeşliğimize halel getirecek hiçbir projenin içinde bulunmamıştır. Bu sürecin her geçen gün kötüye gittiğini ve sonuçlarının çok ağır olacağını söylediğimizde onlar ‘iyi şeyler olacak' diyerek bizleri felaket tellallığı ile suçladılar. Hâlbuki şimdi 'iyi şeyler' olmamaktadır. Koalisyon kurma çalışmalarında biz en başından beri çözüm sürecinin derhal son bulması gerektiğini eğer bu süreçten vazgeçilmiyorsa sürecin destekleyenlerin bir koalisyon çalışmasında bulunmasının doğru olacağını söyledik. Bizleri HDP ile aynı oluşumda görme gayretinde olanlar HDP seçmen iradesine saygısız bir tutum sergilediğimizi söylediler. Hiçbir zaman PKK ile bağlarını reddetmeyen söylemleriyle onları destekleyen bir parti ile aynı oluşumda olmak şehit edilen askerimizin ve polisimizin yanında, toplu katliamları, katledilen köy korucularımızı, gazetecilerimizi, belediye başkanlarımızı, muhtarlarımızı, öğretmenlerimizi, din adamlarımızı unutmamız manasına gelmektedir. Kimse bizden böyle bir gaflet içerisinde olmasını beklememelidir.

Milliyetçi Hareket'in amacı sarsılan devlet otoritesini tekrardan tesis etmek, terörün kökü kazınıncaya kadar amansız bir mücadele içerisinde terörü sonlandırmaktır. Bizler Türkiye’ye ödetilmeye çalışılan ağır bedellerin son bulması için bu dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Kim ne söylerse söylesin, Türk milleti Milliyetçi Hareket'in haklılığının farkındadır. Milli irade, Milliyetçi Hareket'te vücut bulup terörü sonlandıracak ve çözüm süreci isimli kara kaplı defteri açılmamak üzere kapatacaktır."