MHP Malatya milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, “Her yıl 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Kişi başına milli gelir 13.3 bin liraya ulaşacak.” dedi.

Arif Yıldız, Özalper Mahallesi’nde düzenlediği seçim toplantısında yaptığı açıklamada, iktidarın politikalarını eleştirdi. AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana hükümetin terör örgütüne bakış açısını değiştirdiğini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: “2002 yılında AKP hükümet olduktan sonra bazı şeyler değişmeye başladı. O zaman 40 bin asker ve vatandaşımızı şehit edenin ismi 'bebek katiliydi.' Şimdi ne biliyor musunuz? ‘Sayın’ diyorlar. 2002 yılına kadar PKK ile mücadele edilirken, bunlar geldikten sonra Habur Sınır Kapısında davul zurna ile karşılandılar. Bu yetmezmiş gibi devletimizin şerefli hakimi, savcısı teröristlerin ayağına kadar götürüldü. Ve orada 'Siz pişmansınız, değil mi?' dedirtmek suretiyle teröristleri serbest bıraktılar."

Diyarbakır'da tel örgüyle çevrilmiş kışlanın içine teröristlerin girip Türk bayrağını indirdiğini anımsatan MHP'li Yıldız, şu ifadeleri kullandı: "AKP hükümetinin yine sesi çıkmadı. Bizim dönemimizde devlet teröristlerle topyekun savaş yapıyor, vatanımızı koruyordu. Kendisi gazi oldu. Birçok arkadaşı da şehit oldu. Peki şimdi soruyorum sizlere? Bu toprakları bırakmak bu kadar kolaydı, o zaman arkadaşlarımız niye gazi oldu? Askerimiz, polisimiz niye şehit oldu? Suriye toprakları içinde 10 dönümlü tek yurt dışında olan vatan toprağımız vardı. Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun bulunduğu yeri bombalayıp terk edecektiniz de, Çanakkale'de 250 bin atamız neden şehit oldu?"

ASKERİ ÜCRET BİN 400 LİRA OLACAK

Milliyetçi Hareket iktidarında asgari ücretin en az bin 400 lira olacağını söyleyen Yıldız, çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacağını açıkladı. Mazotun 1,75 lira olacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Her yıl 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Kişi başına milli gelir 13.3 bin liraya ulaşacak. İstihdam 29.9 büyüme olacak. Emekliye her yıl mart ve eylül ayında birer asgari ücret destek vereceğiz Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandıracağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz. Evlenecek ihtiyacı olan gençlere kamu bankaları aracılığıyla 10 bin TL tutarlı 2 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı getireceğiz. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirileceğiz. Muhtaç ailelere, harcama kartı 'Hilal Kart' imkanı tanınacağız. Dar gelirlinin vergi yükü hafifletileceğiz. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarından kaynaklanan borç sarmalından kurtarılacaktır. Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız, kadınlara doğum için doğum borçlanma hakkını getireceğiz."

DEVLETİN GÜCÜYLE PARTİ ÇALIŞMASI YAPIYORLAR

MHP Malatya milletvekili adayı Hakan Yılmaz ise seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak, "Akrabalarını kalkındırma partisi, bu ara her türlü haksızlığı yapmaya başladılar. Devletin tüm gücüyle parti çalışması yapıyorlar. AKP'li tüm belediye müdürleri ve kamu kurum müdürleri, AKP'li milletvekili adaylarının çantalarını taşıyorlar. Bu durumu halka şikayet edip, taktirlerinize sunuyorum" dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ise Özalper Mahalle sakinlerinin toplantıya yoğun ilgi göstermelerine teşekkür ederek, AKP iktidarının yaptıklarında duble yolların güzel olduğunu, ama 2 yılda bir yama yapılmasının da akıllara başka soru işaretleri getirdiğini kaydetti.