MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, 7 Haziran seçimleri sonrası ülkede koalisyonu istemeyen tek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Yurdakul, her söz açıldığında 'milli iradeye saygı' diyenlerin 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan 'milli iradeye saygı' göstermediğini kaydetti.

MHP olarak her zaman milli iradeye saygı gösterdiklerini belirten Yurdakul, parti binasında yaptığı açıklamada, "7 Haziran'da milli irade bir noktaya gelmiş ve bu iradeye saygımız sonsuzdur. Milli iradeye saygısı olmayan ve bunu kabul etmeyen 1 tek kişi vardır. O da maalesef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 7 Haziran seçimleri sonrası bir anda terör olayları azmış ve bugünlere gelinmiştir. Birdenbire ne oldu da 7 Haziran seçimleri sonrasında bunlar gelişti. Ülke karışık bir ortam yaşamaya başladı?" sorusunu yöneltti.

7 Haziran akşamı balkon konuşmasında AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'biz yüzde 41 ile birinci partiyiz ancak tek başına iktidara gelemiyoruz, azınlık hükümeti kurulabilir' açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Yurdakul, Davutoğlu'nun ardından da 'erken seçime gidebiliriz' açıklamasında bulunduğunu hatırlattı.

"DAVUTOĞLU'NU DOĞRULARI SÖYLEME ADINA KUR'AN-I KERİME EL BASMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Davutoğlu'nun seçim akşamı yaptığı konuşmayı dikkate almayarak genel başkanları Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını çarptırarak son cümlesine yer verdiğini dile getiren Yurdakul, "Bizim milli iradeye saygımız sonsuzdur. Milli irade koalisyona izin vermiştir. Tek başına iktidar ortadan kaldırılmıştır. İlk önerimiz AKP-HDP koalisyonu olmuyorsa, AKP-CHP koalisyonu bunlarda olmuyorsa Türk milletinin istediği 4 şartı öne sürdük. Bu şartları yerine getirirseniz MHP olarak değil 'Elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız' dedik. Bunlar da olmaz ise hodri meydan seçime gidelim dedik. Önce balkon konuşması yapan, orada erken seçimden bahseden Davutoğlu’nun açıklamalarına dikkat edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Doğruları söyleme adına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etmeye çağıran Yurdakul, AK Parti ile görüşmelerde ilk olarak 'Azınlık hükümetine destek verir misiniz?' teklifi geldiğini ve cevaplarının ise hayır olduğunu kaydetti. Davutoğlu'nun, 'Meclis'te erken seçim kararı almak istesek tavrınız ne olur?' sorusuna 'Meclis iradesine saygımız sonsuzdur. Meclis'e gideriz teklifinize hayır deriz' cevabını verdiklerini kaydetti.

'Seçim hükümetine var mısınız?' diye sorulduğunu, ona da 'Hayır' dediklerini ifade eden Yurdakul, şunları dile getirdi: "Bu görüşmede bize koalisyon ile ilgili hiçbir şey söylenmedi. Genel başkanımız Devlet Bahçeli ise gelen talepler sonrasında 'Biz size Türk milletinin geleceği için karanlık günlerden kurtulması için koalisyon öneriyoruz. Sadece 4 şartımız var, ilk maddemiz Anayasanın ilk 4 maddesidir' dedi. Ancak asıl ise çözüm süreci ortadan kaldırılacak. Bu istekler Milliyetçi Hareket Partisi'nin istekleri değil, yüce Türk milletinin istekleridir. Bu tekliflerimizden bir tanesini kabul etmiş olsaydınız eğer o siyah çantada bulunan çözüm sürecinin nasıl ortadan kaldırılacağı ve neler yapılması gerektiği, koalisyon protokolü, bakanlıkların paylaşımları vardı. Başbakan Davutoğlu kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i alıp elini basarak bunlar doğru mu değil mi açıklasın. Koalisyonu istemeyen bu ülkede 1 tek kişi vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır."