MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ve milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçimlerine itiraz etti. MHP adayları ilçe Seçim Müdürlükleri’ne itiraz dilekçelerini teslim etti.

MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket için önemli olan vatandaş iradesinin sandığa doğru bir şekilde yansıması olduğunu kaydetti. Yıldız, "Sandıkta emeğimizin karşılığının alınmasına engel olmaktır. Tüm amacımız budur. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımızın hemşerilerimizin güzel bir şekilde helal oylarını heba etmeden sandığa tam olarak yansıtabilmektir. Bu anlamda hukukçu kardeşlerimizle birlikte bir çalışma yaptık. Ve tüm sandıkların tutanaklarını alarak inceleme yaptık. Ve seçim kurulundaki kayıtlarla bir karşılaştırma yaptık. 10 binin üzerinde bir oy farkını tespit ettik. Bu fark nedeniyle de itirazlarımızı hazırladık. 200’ün üzerindeki sandıkların tamamında nerelerde sıkıntı var? Nerelerde oy kaybı var? Bunları ayrı ayrı dilekçelerle itirazlarımızı yaptık." dedi.

'ÖLEN VATANDAŞLARA, ASKERLERİN YERİNE OY KULLANILDIĞINI TESPİT ETTİK'

7 Haziran genel seçimlerine itiraz ettikleri başlıca maddeler hakkında bilgiler veren Yıldız, şöyle devam etti: "Mühürsüz bir şekilde oy pusulaları zarfın içine konulmuş ve bu oyların geçersiz sayılması gerekirken, geçeri sayılmıştır. Geçersiz sayılması gereken başka siyasi partilerin oylarının geçerli sayıldığını tespit ettik. Onlara da itirazlarımızı yazdık. Bize verilen oyların geçersiz sayıldığı oylara da itirazımızı yaptık. Ayrıca araştırmalarımızda ölen vatandaşlar içinde oy kullanıldığını tespit ettik. Onlara ilişkin de itirazlarımızı yazdık. Asker olan vatandaşların yerine de oy kullanıldığını tespit ettik. Netice olarak itirazlarımızı Malatya genelinde tüm sandıklara yazdık. Ve oylar yeniden sayıldığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 10 bin oyunun artacağından eminiz. Elimizdeki tutanaklar da bunu gösteriyor."

'SEÇSİS’İN 7 – 8 DAKİKA ÇÖKMESİ YÜZDE 1 OYUMUZ DÜŞÜRDÜ'

Malatya Adliyesi’nde seçim sonuçlarının kayıt altına alınırken SEÇSİS sisteminde 7- 8 dakikalık bir çökme olduğunu hatırlatan Yıldız, sistem çökmeden önce MHP’nin oyu 12.5 görünürken 7 – 8 dakikalık çökmeden sonra MHP’nin oyu 11.3 olarak sistemden görüldüğünü belirtti. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durum normalde mümkün değildir. Büyük bir ihtimalle dışarıdan bir müdahale veya içeriden bir müdahale ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu yüzde 1’den fazla oyu düşürüldü. Biz bunu tespit ettiğimiz için Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunduk. Gerekçelerini de yazdık. Ve aynı zamanda da bu bilgisayarların imaj kayıtlarının alınmasını, imaj kayıtlarıyla birlikte ‘log’ sistemine girilmesini, dışarıdan veya içeriden bilgisayarlarla müdahale olup olmadığının tespit edilmesini ve bu tespitlerin yapılabilmesi için seçim kurulundaki tüm bilgisayarlara el konulması gerektiğini, hard disklerin alınarak incelemeye alınmasını, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra gerekli raporun alınmasını istedik. Bunu yapan kişilerin de cezalandırılmasını istedik."

'HELAL OYLARIMIZI İSTİYORUZ'

"Biz sadece vatandaşımızın Milliyetçi Hareket’i tercih ettiği oyları istiyoruz. Haram bir şey istemiyoruz" diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece vatandaşlarımızın bize helal olan oylarını yani teveccühü sandıkta yansıtılmasını istiyoruz. Mücadelemiz sadece haklı olan oylarımızın geri alınması, Milliyetçi Hareket’e kazandırılmasıdır. Görevimiz Yüksek Seçim Kurulu ve ilçe Seçim Kurullarına itiraz ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuyla başlamıştır. Bundan sonra eğer haklılığımız burada tespit edilmediği taktirde nereye kadar götürülmesi gerekiyorsa, Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gerekirse de Cumhuriyet Başsavcılığına kadar itirazlarımız devam ettireceğiz. Hemşerilerimizin bize ne kadar oy verdiğini ve güvendiğini göstermek için nereye kadar giderse, oraya kadar da bu işi takip edeceğiz."

MHP’li ERDEM: SONUNA KADAR MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

İlk açıklamayı yapan MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, seçim sürecinde seçmenlerden oy isterken oyların kutsiyetinden bahsettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bundan dolayı seçim sonuçlarına, bu kutsiyetin ihlal edildiği izlenimi bizde olduğu için bize verilen oya sahip çıkabilmek, sonuna kadar bu mücadeleyi vermek için buradayız. Seçim sonuçlarına 200’ün üzerinde sandığa itiraz ettik. Buradaki itirazımızın ana sebebi bize oy veren vatandaşlarımızın emanetine sahiplik etmektir. Kazanırız kazanmayız, sonuç alırız almayız önemli değildir. Önemli olan bize güvenip verilen oylara sahiplik etmektir. Tek bir oy bile olsa onun peşine düşüp helal oyumuzu lehimize çevirmektir."

'VATANDAŞLARIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan MHP’li Yıldız, Battalgazi, Yeşilyurt, Darende, Akçadağ, Doğanşehir, Kale ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerde itirazları yaptıklarını kaydetti. 250 civarında sandığa itiraz ettiklerini belirten Yıldız, yasal olarak 2 gün içinde ilçe seçim müdürlüğünün karar vermesi gerektiğini, eğer haklılığının tespit edilmemesi durumunda il seçim kuruluna, orada da bir sıkıntı yaşanırsa Yüksek Seçim Kurulu’na kadar itirazlarını edeceklerini belirtti. İhlallerin belgelerle tespit ettikleri için, yaşanan hak ihlallerinin peşini asla bırakmayacaklarını, vatandaşların iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.