Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, muhalif medyaya operasyon yapılacağı iddiasını değerlendiren MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, “Ellerimizi, ayaklarımızı açar, basınımıza sahip çıkarız.” dedi.

Buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Balkız, şunları kaydetti: “Böyle bir şey olur mu olmaz mı bilmem fakat bu iktidardan her şey beklenir. Ona AK Parti'nin ve hükümetin gücü yetmez. Medya, halkın gözü kulağı, eli ayağı fakat bu gönüllerinden geçebilir, böyle arzu ve istekte olabilirler ama en kötü şartlarda bile Türkiye'de yine de hukuk var. Hukuka ve adalete inanıyoruz, sığınacağımız yer orasıdır. Hükümetin hukuksuzluklarına karşı bugüne kadar haykırdık, dik durmaya çalıştık. Eğer böyle bir şeye teşebbüs ederse ben şahsım başta olmak üzere bizler o gazetelerin önünde, o televizyonların önünde ellerimizi, kollarımızı açar, mani olmaya çalışırız. Bu vatandaşlık görevidir ve hür medyaya sahip çıkarız. Yandaş medya maalesef hür medya değil, yönlendirilen medya ve rehin alınmış medya konumunda. Bu bakımdan halkın gözü kulağı sizlersiniz, sizlere güveniyoruz.”

Böyle bir şeyin algı operasyonu olarak değerlendirilebileceğini belirten Zeynel Balkız, “Muhalif basın adı altında ayrımcılığı da son derece yanlış buluyoruz, çünkü basının da bir hukuku var. Onların muhalif basın dedikleri basının, basın ilkelerine aykırı bir tavrı varsa zaten hukuk düzeni var, düzen içerisinde buna itiraz etmek veya gerekli tedbirleri almak mümkündür. Bunlar dururken yapılmak istenen böyle bir şey, ancak bir algı operasyonu olarak değerlendirilebilir ve doğrudan doğruya milletin hakkına hukukuna tecavüzdür. Bu tecavüze karşı hukuk içerisinde karar alıp mücadele edeceğimiz gibi ellerimizi, ayaklarımızı açar, basınımıza sahip çıkarız.” dedi.