MHP Milletvekili ve MYK üyesi Celal Dağgez, 1 Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olacağını belirterek, “Eştikleri kuyuya düşecekler. Tek düşünceleri var devletin arşivlerine kendilerinden başka hiç kimsenin girmesini istemiyorlar. Kimle hükümet kursalar 8 bakanlık vermek durumundalar. Verecekleri her bakanlıkta pislik var” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), 1 Kasım seçimleri öncesi adaylarını tanıttı. İl Başkanlığında düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Milletvekili ve MYK üyesi Celal Dağgez, 2 ay içinde yeniden bir seçime gidildiğini belirterek, hükümetin baskısıyla oluşturulan medyanın MHP’nin hükümetten kaçtığı yönünde yalan ve yanlış haberler yaptığını, milletin aldatılmaya çalışıldığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu’nun CHP ile 32 günlük koalisyon görüşmelerinden sonra hükümeti kuramadığını kaydeden Dağgez, MHP’nin ise bakanlar kurulunda yer alacak isimleri dahi belirlediğini ancak Davutoğlu’nun MHP’nin isteklerini geri çevirdiğini savundu.

'VERECEKLERİ HER BAKANLIKTA PİSLİK VAR'

"1 Kasım Seçimleri hayırlara vesile olacak" diyen Celal Dağgez, şöyle devam etti: “Eştikleri kuyuya düşecekler. Tek düşünceleri var devletin arşivlerine kendilerinden başka hiç kimsenin girmesini istemiyorlar. Kimle hükümet kursalar 8 bakanlık vermek durumundalar. Verecekleri her bakanlıkta pislik var. Onun için tekrar şanslarını deniyor. Herkesin hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. 1 Kasım’da MHP iktidar olacak; Türk milletinin bütünlüğünü ve bölünmezliğini, devletinde alınan, götürülen ve çalınan tüm mallarını kuruşuna kadar hesabını soracak.”

“MİLLETE HİZMET İÇİN ŞART KOŞULMAZ “

MHP İl Başkanı Ragıp Özkan ise 7 Haziran sonrası gelişen süreçte koalisyon hükümeti kuramadığını ve Cumhurbaşkanı tarafından ülkenin seçime götürüldüğünü hatırlatarak, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler için aday listelerinde kısmi değişiklikler yaparak, Sivas kamuoyunun huzuruna çıktıklarını söyledi.

Özkan, milletvekili adaylarıyla birlikte yılmadan kapı kapı dolaşarak, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. “Millete karşı şart koşulmaz hizmet edilir, millete şartlı hizmet edenlerden de bu ülkeyi kurtaracağız.” diyen Ragıp Özkan, “Seçimde 300- 400 vekil istemek gibi millete şart koşmadan millet ne kadar destek verirse biz o destek gücüyle ülkenin önünde duran sorunları çözeceğimizin taahhüdünü veriyoruz” diye konuştu.

“SEÇİM SONUÇLARINI BEĞENMEYENLER SEÇİM KARARI ALDI”

Milletvekili adayı Oğuz Özdemir ise hükümeti eleştirerek, şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili isteyenler 258 milletvekiline düştü. 13 yıllık iktidarlarında her türlü yolsuzluğa, adaletsizliğe bulaşanlar, terör örgütü ile masada pazarlık yapanlar, bu ihanetin ortaya çıkmasından endişe ederek, koalisyon hükümetini istemedi. Koalisyon hükümetini başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakanın engellediğini herkes biliyor ama bunlar gündeme getirilmiyor. İktidarı kaybettikleri takdirde yolsuzlukların hesabını soracak bir partiyle ortak hareket etmek istemiyor.”

1 Kasım seçimlerinin bir fırsat olduğunu dile getiren Özdemir, “7 Haziran seçimlerinden memnun olmayanlar yeniden seçim kararı aldı. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. 1 Kasım büyük bir fırsattır; Vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak, bölünmenin ve terörün hesabını sormak, kardeşliğimizi yaşatmak için desteğinizi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Milletvekili Adayı Ahmet Üstündağ da, 1 Kasım’da herkesin desteğini beklediklerini söylerken, Milletvekili adayı Uğur Kurugöllü ve Ozan Güven ise 1 Kasım seçimlerinin önemine işaret ederek, Türkiye’nin aydınlığa kavuşması için vatandaşlardan destek talep ettiler.

Toplantı adayların basına poz vermeleri ile sona erdi.