MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, geçen hafta salı günü Bodrum ilçesinde yaşanan sel felaketini, bir soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve esnafa destek verilmesi yönünde herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Bodrum'un ülkedeki en güzide turizm merkezlerinden biri olduğunu, çarpık şehirleşmenin ve altyapı yetersizliğinin neler yapabileceğini sel felaketinin tekrar gözler önüne serdiğini ifade eden Milletvekili Erdoğan, şunları kaydetti: "Onlarca işyerini su basmış, onlarca konut ve taşıt, sel sularına teslim olmuştur. Vatandaşlarımızın mağduriyeti, azımsanamayacak derecede büyüktür. Zaten zor bir dönemden ve kötü bir turizm sezonundan geçen esnafımız, yaşanan felaket sonucunda ekmek kapılarının kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte daha da zor duruma düşmüştür. Konutlarını sel basan, taşıtları sele kapılıp kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın sayısı da azımsanmayacak kadar büyüktür. Dolayısıyla sosyal devlet anlayışı çerçevesinde devlet, bu zor günlerinde vatandaşlarımızın yanında olmalı, kudretini ve devlet olmanın gereklerini bir an önce yerine getirmelidir."

MHP Milletvekili Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "Bodrum'da meydana gelen sel felaketinde zarar gören toplam işletme, konut ve taşıt sayısı kaçtır? Sel felaketinin yol açtığı toplam maddi hasar ne kadardır? Zarar gören işletmelerin ekonomik darboğazdan çıkması için hükümetinizin öngördüğü bir çalışma programı var mıdır? Bodrum ilçemizin afet bölgesi ilan edilmesi düşünülmekte midir? İşletmeleri, yuvaları ve taşıtları kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın kredi borçlarının silinmesi, ertelenmesi veya yapılandırılması yönünde hükümetiniz tarafından sürdürülen bir çalışma var mıdır? Eğer böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?"