MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Marmaris, Ortaca ve Menteşe ilçelerindeki eylemlerde bozkurt işareti yaparak HDP binalarına saldıranları tanımadıklarını söyledi. Bunları yapanların Osmanlı Ocağı, AK Parti'nin Gençlik kolları ve başka şahıslar olduğunu iddia ederek, faturanın MHP'ye kesilmeye çalışıldığını savundu.

Milletvekili Erdoğan, partisinin il binasında terör olaylarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Aşkın Yıldız, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer partililer katıldı. İl Başkanı Korkmaz, açılış konuşmasında 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçim için partilerine 13 kişinin adaylık başvurusu yaptığını söyledi. Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarını şiddetle kınayan Korkmaz, "Geçtiğimiz gün Muğlamız'ın bir şehidi vardı. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlarla görüştük. Bizim haricimizde ne CHP'den, ne AKP'den, ne de başka bir partiden ne milletvekili, ne de il başkanı vardı. 50 bin kişinin katıldığı kalabalıkta onları göremedik. Sadece merasimin başladığı zaman akşam 20.00'de protokol gibi geldiler." dedi.

Milletvekili Erdoğan ise ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, çözüm süreci sırasında PKK'nın güçlendiği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Türkiye'yi yöneten zihniyet, siz ne yaptınız bu süreç içerisinde? Bu tankları, zırhlı araçları, polis araçlarını havaya uçuran bombalar yerleştirilirken siz ne yapıyordunuz? MİT'in görevi, Kandil ile İmralı Adası arasında mektupçuluk yapmak mıydı, bugün ortaya çıkan bu kaosa karşı gerekli istihbaratı yapmak mıydı? Gelinen noktada Doğu'da ve Güneydoğu'da PKK bu süreçte neler yapmış, iktidarın haberi yok. Demokratik bir ülkede olsa bunları yapanlar istifa ederler. Bunlar ne yapıyor? Gözümüzün içine baka baka, pişkin pişkin bizim aklımızla alay ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Mehmet Erdoğan, pazar günü yaşanan hadiseleri herkesin dikkatlice izlemesi gerektiğine işaret ederek, “Dağlıca'daki ilk olay, 15.30 sıralarında meydana geliyor. Bir saat içerisinde ikinci olay meydana geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, saat 19.00'da şehit çocuğuyla birlikte maç seyretmek üzere stada gidiyor. O statta atılan her gole, 'Goool!' diye bağırıyor. Bu kadar vahim bir olayda eğer Başbakan'ın haberi olmuyorsa bu zaten konuşulmaması gereken bir skandal. Bunu bile bile maça gidip bu sevinci yaşayabiliyorsa o zaman da sözün bittiği yer, söyleyecek sözümüz yok. 26 saat sonra Başbakan basının karşısına geçti, gülücükler dağıtarak basın açıklaması yaptı. 26 saatin sonunda söylediği de bir şey yok. En sonunda diyor ki, 'Ben buradan muhalefete sesleniyorum. Herkes bize yükleniyor. Kimse PKK'yı eleştirmiyor?' Sayın Başbakan, ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? Türkiye'yi sen mi yönetiyorsun, PKK mı yönetiyor?" şeklinde konuştu.

Bu sürecin bundan sonra da devam edeceğini savunan Milletvekili Erdoğan, bölgede temizlik yapmayla, karantinaya almakla bu işlerin çözülemeyeceğini söyledi. Bölgedeki Kürt halkının, terör örgütü PKK'nın baskısı altında olduğunu dile getirerek, bir an önce sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini savundu. MHP'nin, Türkiye'yi bir iç savaşa götürecek ve kaosa sürükleyecek bir davranış içerisinde bulunmayacağını belirterek, "Ülkede birileri kardeşlikten bahsediyor ama ağızlarından çıkıncaya kadar 36’ya kadar sayıyorlar. Bu ülkede huzur içinde, birlik içinde, beraberlik içinde yaşayan hiç kimseyle bir problemimiz yok. Bizim problemimiz, Türkiye'nin varlığına birliğe tahammül edemeyenler, bayrağımıza, dilimize, dinimize, ülkemizin bütünlüğüne saldıranlardır." dedi.

Türkiye'de son günlerde yaşanan hadiselerden sonra büyük bir infial olduğunu ileri süren MHP Milletvekili Erdoğan, "Ülkede bir sürü provokatör devrede. Beni en çok üzen de Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarının yaptığı provokatörlüktür. Marmaris, Ortaca ve Muğla'da yaşanan hadiseleri takip ettiniz. Bunun dışında Türkiye’nin farklı noktalarında buna benzer olayları da takip ediyoruz. Bu olayların hepsinin fotoğrafı var. Bu fotoğrafların hangisinde il başkanımızı, ilçe başkanlarımızı, ocak başkanlarımızı gördünüz? Bu fotoğraflarda Osmanlı Ocakları'nın elemanları, AKP'nin Gençlik kolları ve başkaları var. Şehit cenazesinden geldiğimiz gece, Ortaca'daki HDP'nin tabelası indirilmişti. Birtakım arabalar zafer turu yapıyorlardı. Şahit olduğumuz manzara, bütün arabalardan bozkurt işareti yapılıyor. Ortacalı olmama rağmen bunların hiçbirini tanımıyoruz, o araçları ilk defa o zaman gördük. Bozkurt işaretini yapanları ise partimizde tanıyan hiç kimse yok. AKP, Türkiye'yi böyle bir kaosun içerisine getirdi. PKK ile birlikte ülkenin bir bölgesini ateşe verdiler, şimdi kalan diğer bölgeyi de bir şekilde Osmanlı Ocağı'ydı, şununla bununla bozkurt işareti yaparak, bunun faturası MHP'ye kesilmeye çalışılıyor. Milletimiz bu tür oyunlara artık gelmez." dedi.