MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı olan AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'ye Twitter hesabından hakarette bulunmasına sert tepki gösterdi. Koç, “Aldıkları emirleri yerine getiriyorlar. Bir yerlerden emir geliyor onlara, onlar da zaten o emre göre hareket ediyorlar. Tarih, onların hepsini yargılayacak. Aynalara hiç bakmıyorlar. Aynalara bir baksınlar bakalım, bu ülkeye nasıl ihanet ettiklerini görsünler. Bugün eğer Türkiye’de büyük terör mekanizmalarının yerleşmesi, silahların doldurulması, bu ülkede çeşitli mevzilerin PKK tarafından elde edilmesi varsa onların yaptıkları işlemlerin sonucu. Aynaya bir baksın görsünler, aynalarda neler görecekler.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinooğlu’nun, “2014 yılının 10 Ağustos’unda cumhurbaşkanı yerine başkan seçmiş olsaydık, Türkiye bugün bu kaosu yaşamayacaktı.” sözüne de tepki gösteren Milletvekili Koç, “Zaten kaosun nedeni, Erdoğan’ın başkan seçilmemesi. Erdoğan başkan değil, cumhurbaşkanı seçildi. Bu insanlar, hiç mi mantık süzgecinden bir şeyi düşünmüyorlar? Halk ona, Cumhurbaşkanı olsun diye oy verdi. Meydanlardayken, ‘Ben başkanlık istiyorum.’ demedi veya bir yemin etti. O zaman seçildiği zaman, ‘Ben bu yemini etmiyorum.’ deseydi. ‘Bağlayıcılıkları var, bu yemini edersem ben o ettiğim yeminlere bağlı kalmam gerekiyorb’ deselerdi. Neden bu ülkenin başına çorap örmeye çalışıyorlar?” diye konuştu.

Genel seçime 10 gün kala AK Parti’nin bir afiş astığını ileri süren Murat Koç, şunları söyledi: “Seçimlere 10 gün kala AKP bir afiş astı, ‘Ya AKP ya kaos’ dedi. Bunu, bu afişi yorumlasınlar. Yani bu insanlar şunu düşünsünler, ufak hırslar olabilir, büyük hırslar da olabilir ama yarın ahirette hesap verecekler.”