MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Koza İpek Holding yönetimine kayyum atanmasını nefretle kınadığını belirterek, "Türkiye, 1 Kasım seçimleri öncesi bir doğum sancısı yaşıyor. 1 Kasım seçimlerinde AKP'nin gideceği artık iyice görülmüştür. Objektif basına yapılan baskınlar, bunun en iyi göstergesidir. Bu baskını nefret ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Milletvekili Ok, muhalif basına yapılan baskınların iyi değerlendirilmesi için geçmişe bakılması gerektiğini söyledi. 7 Haziran 2015'teki genel seçimden sonra doğruları yazan basın kuruluşlarına yönelik baskıların arttığını ifade ederek, "13 yıllık AKP iktidarının sonunun geldiği, 7 Haziran'da yapılan seçimde tescillendi. Bunu gören AKP yetkilileri, Türkiye’yi sonu belli olmayan felaketlerle neticelenebilecek olan bir yola doğru sürüklemek istiyorlar. Bunlar sadece kendi iktidarlarını ve kendi tahtlarını korumak peşindeler. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de terör olaylarının artması, buna paralel olarak kendi hırsızlıklarını, yolsuzluklarını haksız ve hukuksuz uygulamalarını kamuoyuna objektif bir şekilde sunan medyamızın önemli bir kesimine inanılmaz baskılar yapılmakta. Sadece medya gruplarına değil, medya çalışanlarına da bu saldırıların artarak devam ettiğini görüyoruz, çünkü 7 Haziran'da tükenişinin başlangıcını gören AKP Hükümeti, 1 Kasım seçimlerinde de halktan yiyeceği Osmanlı tokadını gördüğü için bunları yapıyor. 1 Kasım seçimlerinde algı operasyonları yapabilmek adına, halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek adına özellikle bu basın yayın kuruluşlarına ve gazetecilere baskılar giderek artmıştır." dedi. Bu baskıların son örneğinin Koza İpek Grubu'na yapılan baskın olduğunu söyleyen MHP Milletvekili İsmail Ok, "Darbeciler seçimle gelir ama seçimle gitmek istemezler. Bunlar seçimle geldi, 1 Kasım'da Allah'ın izniyle, Türk milletinin hür iradesi ve her türlü baskıya rağmen AKP'nin soygun ve talan düzeni son bulacak. Bu baskını bir kez daha lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

'KOZA GRUBUNU TERÖRLE İLİŞKİLENDİRMEK TAM BİR SKANDAL'

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise AK Parti'nin, kendisine destek olmayan bütün iş ve medya dünyasını "paralelci" ve kendilerine düşman ilan ettiğini belirterek, "AK Parti'nin Türkiye’de kendisine muhalif olanları bırakın, tarafsız olup haksızlıklar karşısında olanlara bile tahammülleri kalmadı. Koza Grubu'nu bir terörle ilişkilendirmek tam bir skandal. Bunun devlete bir faaliyet içerisinde olduğunu söylemek, tam bir garabet ve yeniden Türkiye’ye nifak tohumları ekmektir. Burada hukuk yok, hukuk devleti yok. Burada Tayyip Erdoğan'ın intikam operasyonu ile onun tetikçiliğini yapan, baskı altında olan birtakım yargı odakları var. Dün emir verdikleri valilere ve savcılara, bugün sahip çıkmıyorlar. Yarın bu tetikçiliği yapan ve Erdoğan'ın hukukdışı emirlerini uygulayan, hukukdışı kararlara imza atan savcılar şunu unutmasınlar, yarın onlar da bunun hesabını verecekler. Bu yapılanlar, tam bir hukuk garabetidir. Türkiye’de haksızlığa uğrayan kim olursa olsun herkes için adaleti sonuna kadar savunacağız. Bu tam bir darbeciliktir ve zalimliktir. Bu hukuk devleti değil, tam bir zorba devleti uygulamasıdır. Asla kabul etmiyoruz. Hukuken mahkemede yargılama yapılmadan, somut bir şekilde hüküm verilmeden bu şekildeki uygulamalar hukukdışı uygulamalardır ve asla kabul etmek mümkün değildir." diye konuştu.