Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Türkiye'de terörün şımartıldığını savundu. Tor, "Dün itibariyle, ondan önceki gün itibariyle Türkiye çok ciddi terör saldırılarına maruz kaldı. Çok tehlikeli bir noktada bugün Türkiye. MHP olarak açılıma, barış sürecine karşı olduğumuzu söyledik. Açılım adı altında bu noktalara gelinmeyecekti, terör beslenmiştir, gelinen noktada terör şımartılmıştır." dedi.

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, terör saldırıları ve şehit haberleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyleyen Tor, şunları kaydetti: "Dün itibariyle, ondan önceki gün itibariyle Türkiye çok ciddi terör saldırılarına maruz kaldı. IŞİD saldırısı deniyor, PKK saldırısı deniyor, DHKP-C saldırısı deniyor. Eskiden emniyet görevlilerimiz çatışmalarda şehit düşerdi. Çok acı bir gerçek terörün geldiği noktayı göstermek bakımından dikkatinize sunuyorum. Ceylanpınar’da polislerin evini tespit ediyorlar, evinde susturucu silahla şehit ediyorlar. Çok tehlikeli bir noktada bugün Türkiye. MHP olarak açılıma, barış sürecine karşı olduğumuzu söyledik, bugün de karşıyız, gelinen noktada terör şımartılmıştır. Bunun adı IŞİD terörüdür, bunun adı PKK terörüdür, bunun adı DHKP-C terörüdür. Kuzey Irak'a, gerek IŞİD'e, gerekse PKK'ya yönelik birtakım hava operasyonları yapıldı. Sınıra 900 kilometrelik bir duvar çekileceği söyleniyor. Evet terör dışarıda var ama siz içerdeki terörü temizlemeden dışarı ile uğraşmanın bir anlamı yok. Açılım adı altında bu noktalara gelinmeyecekti, terör beslenmiştir, gelinen nokta fevkalade kötüdür."

GAZETECİLER YAZILARINDAN DOLAYI TUTUKLANDI, AĞIR SİLAHLARLA İSTANBUL SOKAKLARINDA TERÖR ESTİRENLER İÇİN KİMSENİN KILI KIPIRDAMADI

Tor, gazetecilerin yazılarından dolayı tutuklandığı bir dönemde, İstanbul’da eli silahlı, yüzü maskeli sokaklarda gezen terör örgütü üyelerine kimsenin ses çıkarmadığını belirtti. İç güvenlik yasasını hatırlatan Tor, şöyle konuştu: "İç güvenlik yasası çıkarıldı, İstanbul'da hep birlikte gördük biz; Suruç'taki olayı protesto etmek isteyenler yüzleri gözleri görünmez şekilde, örtülü şekilde ellerinde keleş ve diğer ağır silahlarla İstanbul sokaklarında yürüyorlar kimsenin sesi çıkmıyor. Basına sırf yazısından dolayı tutuklanan gazeteciler oldu ama eli ağır silahlı makinelerle İstanbul sokaklarında terör estiriyorlar Türkiye'de kimsenin kılı kıpırdamadı, maalesef gelinen nokta son derece vahimdir."

KAHRAMANMARAŞ'TA CANLI BOMBA İDDİASI

Kahramanmaraş genelinde canlı bomba söylentilerinin yayıldığını aktaran Tor, insanların tedirgin olduğunu kaydetti. Tor, "Dün Kahramanmaraş'taydım. Burada 2 tane canlı bombanın gezdiği ihbar edilmiş. Ciddi çevirmeler vardı, beraber olduğumuz arkadaşımıza kızı telefon ediyor babasını uyarıyor. Camiye gittiğimde de sağ tarafıma emniyet görevlileri oturdu, sol tarafta sakallı bir amca vardı, önümden uzanarak ona bu olayları sordu onlarda 'evet benzer iddialar var' şeklinde cevapladılar." diye konuştu.

PKK, KAZANIMLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ AKP İKTİDARI SAYESİNDE OLDU

PKK, kazanımların büyük bölümünü açılımı savunan AK Parti iktidarı döneminde kazandığını öne süren Tor, şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 3'te olan HDP bugün yüzde 13 seviyesine gelmiştir ve şu anda şehit polis ve askerlerle ilgili HDP kanadından bir ciddi kınama yok maalesef. Akp’nin bürokratlarının büyük bölümü açılımdan rahatsızdır, Türk milleti açılımdan rahatsızdır, açılım açılım diyenler Türkiye’yi bu noktalara getirmiştir. PKK terör örgütü bağımsız Kürdistan amacından milim geri adım atmamış, her defasında yeni kazanımlar elde etmiştir. Bu kazanımların büyük bir bölümü de maalesef AKP iktidarı sayesinde olmuştur."

DİNİ GURUPLAR KUL HAKKINA, HIRSIZLIK GİBİ GÜNAHLARA SES ÇIKARMADI

Konuşmasında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Tor, adı yolsuzluğa karışan AK Partili 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmediğini anımsattı. Dinimiz de hırsızlık ve kul hakkının büyük günahlardan sayıldığını anlatan Tor, Türkiye’deki dini grupların yolsuzluk iddialarına ses çıkarmadığını savundu.

Tor, "Biliyorsunuz biz yolsuzluk, hırsızlık diyoruz, günah diyoruz, kul hakkı diyoruz. Geçmişte iki dilim baklava çalanlar memlekette ciddi cezalar aldılar, yargılandılar. Ama bunca somut delil ortadayken maalesef 4 bakan Yüce Divan'a gönderilmedi. Ancak bu süreçte en çok ihtimam gösteren, göstermesi gereken dini grupların kul hakkına, hırsızlık gibi İslam dininde önemli günahlara hiç ses çıkarmamışlardır. Hatta bunları özellikle dini gruplar nezdinde çok daha hassas olmaları gerekirken maalesef iç hassasiyet gösterilmemiştir." ifadelerini kullandı.