Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, hükümetin belediyeler arasında partizanlık yaptığını ve Adana’yı gözden çıkardığını söyledi.

Ankara, İstanbul ve Antalya’da yeni metro ve tramvay hatlarının yapımını Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın üstlendiğini hatırlatan MHP’li Seyfettin Yılmaz, "Sayın Erdoğan Adana mitinglerinde, meydanlarda defalarca Adana Metrosu’nun Ulaştırma Bakanlığı’na devredileceği yönünde sözler verdi. Ancak görüyoruz ki bu sözler havada kalmış. Adana yıllardır metro hattının Akıncılar-Çukurova Üniversitesi arasındaki 8,5 kilometrelik ikinci etabının yapılmasını bekliyor. Kendi belediyeleri söz konusu olduğunda kararları çabucak alan hükümet, konu Adana olduğunda kulağının üstüne yatıyor." dedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Partili belediyelere ayrıcalık tanıyan anlayışın partizanca hareket olduğunu belirterek, bunun Türk milleti tarafından 7 Haziran’da cezalandırılacağını söyledi. Adana Metrosu’nun borcundan dolayı Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin yüzde 40’ının kesildiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "AKP iktidarı seçimlerde aldığı başarısız sonuçlardan dolayı Adana’yı ve Adanalıları cezalandırma yoluna gidiyor. Geliyor seçim dönemi vaatte bulunuyor, istediği sonucu alamayınca Adana’yı görmezden geliyor. Metro herhangi bir partinin değil Adana’nın sorunudur. İktidar da her bölgeye eşit davranmak zorundadır. 2 milyondan fazla nüfusu olan bir şehir partizanca bir tavırla cezalandırılamaz. Böyle devam ederse millet de bunun gereğini sandıkta yapar."