MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 'Torbadaki Hukuk' adını taşıyan bir kitap yazdı. Kitapta Günal, torba kanunların hem ihtisas komisyonlarının uzmanlığından faydalanmayı hem kamu kurumlarını engellediğini hem de en önemlisinin haramın içine helal katarak hepsini helalmiş gibi gösterdiğini anlatıyor.

MHP Milletvekili Mehmet Günal, Rixos Otel’de ‘Torbadaki Hukuk Kanun Yoluşla Hukukun Katlinin Hikayesi’ başlıklı kitabının tanıtımını yaptı.

Meclis çalışmaları arasında tarihe düştükleri notları zaman zaman yazılı olarak fırsat buldukça kamuoyuna sunduklarını belirten Günal “Bugün de burada Torbadaki Hukuk Kanun Eliyle Hukukun Katledilmesini içeren kitabımızı sizinle paylaşıyoruz. Bu kitabı bir torbaya koyduk, hukukta torbaya girmiş oldu.” diye konuştu.

Kitapta Türkiye’nin şuanda yaşadıkları hukuksuzlukları ve vekil olarak şahit oldukları kısımların paylaştığını anlatan Günal, “Kitabı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Torbada her şey var. Hem Soma’nın bareti var biliyorsunuz, son torba kanun Soma diye başlamıştı. Bir tarafta hukuki düzenlemeler var, hukuk kurumları bahane edilerek yapılan şeyler var, öbür tarafta paralar var, altınlar var kol saatleri var işin içinde ayakkabı kutuları var. Bütün bunların üzerinin kapatıldığı bir süreç yaşadık. Türkiye’de hukuksuzluklar her zaman ufak tefek yaşanır ama hiçbir zaman uzun süre olarak hukukun ayaklar altına alındığı olmamıştı. Bu son aşamada 17-25 Aralık sürecinde MHP olarak 9 ayrı yerde bu hukuksuzlukları anlatan toplantıları yaptık. Bu aslında torba kanunların büyük bir kısmı ilk başladığı 6111 Sayılı Kanun en büyük kanun hacim açısından son yıllarda yaşanan sonrasında gelenlerin çoğu 17-25 Aralık sürecinde yaşananları tersine çevirmek HSYK ile ilgili hukukla ilgili araya sıkıştırılan bir takım kanun maddelerini içerin bir çalışma yapılıyor. Bizde buna Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şahit olduk. Ben buna kanun eliyle hukukun katledilmesi diyorum. Çünkü TBMM bir aklama merkezi haline getirildi. Şuanda yaşadığımız süreçte de bunu görüyorsunuz. Yolsuzlukların soruşturulması ile ilgili komisyon bir karar verdi ve süreç genel kurulda. Normal şartlarda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği kararlar var Danıştay’dan dönen kararlar var. Tamamen bir torba içerine konularak Meclis eliyle kanunlaştırılıyor. Meclis kanun fabrikası haline geldi. Türkiye’de bir parmak demokrasisi hakim. Bu kanun fabrikası üretim anlamında değil de, seri üretim anlamında görülüyor. Acele ile gelip bir torba kanun temel kanun olarak görüşülüyor. İçerisinde 100 yakın farklı hükmün olduğu kanun temel kanun oluyor ve alakasız bir şekilde Meclis sürecinden geçiriliyor.” şeklinde konuştu.

12 YILLIK AKP İKTİDARINDA ÇIKAN TORBA KANUN 150’Yİ GEÇTİ

Torba kanunların hem ihtisas komisyonlarının uzmanlığından faydalanmayı engellediğini hem kamu kurumlarını engellediğini hem de en önemlisinin haramın içine helal katarak hepsini helalmiş gibi gösterdiğini anlatan Günal, “Yani kamuoyuna hoş gelebilecek bir takım düzenlemelerin yanına örnek Soma’nın yanına bir anda iş sağlığı güvenliği bunları hemen getirin, yarım saat içinde çıkaralım dedik. Topu topu 10’a yakın madde vardı. Ne oldu harama helal karıştırmak, diye onun için dedik. Veya zehir doldurmuşsunuz torbanın içine ama üzerine bir parmak bal sürüyorsunuz, hepsini bal diye yutturuyorsunuz. Defalarca söyledik, minareyi çalan kılıfını hazırlar. İktidarı uyardık, siz minareyi çalmışsınız omzunuza alıp gelmişsiniz, bize bir kanun kılıfı dikin, diyorsunuz. Meclis'e geliyor o hukuksuzlukların üzerine, anayasa aykırı defalarca düzenleme yapılmış. Son torba bununla ilgiliydi kamulaştırma, şehir rantları, meralara el koyma ranta dönüştürme düzenlemeleri vardı memurların tüm yasal haklarını idare mahkemesine başvurmayı engelleyen hatta 2 yılda başvurup kazansanız da ben sizi başlatmamla ilgili düzenleme. 5 Özelleştirmeyle ilgili düzenleme vardı. Bunların hepsinin içinde yaşayan bir milletvekili olarak 150’den fazla çıkan torba kanunların 12 yıllık AKP iktidarında çıkan torba kanun 150’yi geçti.” açıklamasında bulundu.

KİTAP NİSA SURESİNİN 135. AYETİ İLE BAŞLIYOR

Kitabının Nisa Suresi 135. Ayeti ile başladığını anlatan Günal şunları söyledi: “Allahü Tela Nisa Suresi'nde şöyle buyuruyor. ‘Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.” Bizde kendilerinin uyarıyoruz. Bu usulsüzlük en yakın kişilerle ilgilide olsa bunun üstünü örtmek için hukuku alet etmeyin meclisin vicdanında aklansanız bile ki oda meclisi temsil etmiyor AKP grubunu temsil ediyor edecek eğer onlarda el kaldırırsa. Kamuoyunun vicdanında ve milletin yargısında eninde sonunda yargılanırsınız diyoruz. Sonuç olarak bu çalışmanın sizlere ve kamuoyuna ışık tutup tarihe bir not düşmesini temenni ediyorum.”