MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Doğu’da ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik kuvvetlerine hükümet bir haftalık bir tatil paketi hediye etsin, hem bunlar çoluğu çocuğuyla beraber olsun, tatil yapsınlar hem de bu sektörün ayağa kalkmasında da faydalı bir politika olur” dedi.
MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetler Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde konuştu. Erdoğan, Kanun Tasarısı’nın Birinci Bölümü üzerinde söz aldı.
Erdoğan, Kanun Tasarısı’na destek vermelerinin amacının terörle mücadelenin etkin yürütülmesi olduğunun altını çizerek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin bekasıyla ilgili konularda elinin taşın altına koyduğunu belirtti. Erdoğan, “Güvenlik kuvvetlerinin moral, motivasyona ihtiyaçları var. Bu manada bu kanun önemli bir adım. O bölgede zor şartlarda, canı pahasına askerimizin, polisimizin ödül sistemine bakıyoruz, bir polise on maaş ödül verilmiş. Ödülün karşılığı bin iki bin lira gibi cüzi bir şey. Bugünkü Türkiye’nin ekonomik yapısı içerisinde verilen ödüllerin anlam ifade etmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Erdoğan şunları kaydetti:
“Şu anda bir çok kişi orada görev yapıyor. Eşi, çocuğu yanında değil. Onları iki üç ayda bir batıya gelip bir hafta görüyor. Bu geliş gidişlerinin muhakkak finanse edilmesi lazım. Hem bu insanlar çok zor şartlarda mücadele ediyorlar, hem de turizm çok zorda. Doğu’da ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik kuvvetlerine hükümet bir haftalık bir tatil paketi hediye etsin, hem bunlar çoluğu çocuğuyla beraber olsun, tatil yapsınlar hem de bu sektörün ayağa kalkmasında da faydalı bir politika olur.”